Zoeken

Sluit zoeken
I Hear What You're Seeing

(Archief) Worlds of wonder

Dit project was onderdeel van DDW 2021
illustratie: Djenné Fila

Illustraties maken verhalen visueel, ze openen deuren naar andere werelden.

Krachtige composities en ragfijne lijnen

Djenné neemt je mee op reis: van een vervlogen wereld van 1 miljoen jaar oud, via het magische Egypte van oude farao’s naar de beestjes in je eigen achtertuin. Door op zoek te gaan naar de juiste kleuren en materialen weet ze emoties voelbaar te maken en weet de sfeer van een verhaal te vangen.

Djenné neemt de bezoeker tijdens DDW21 mee op reis naar 3 diverse werelden. In haar installatie ga je van een vervlogen wereld van 1 miljoen jaar oud, via het magische Egypte van oude farao’s, naar de beestjes in je eigen achtertuin. Haar illustraties maken verhalen visueel, ze openen deuren naar andere werelden:

Het verhaal van Doggerland

Voor haar project Onder de golven – het verhaal van Doggerland werkte ze samen met Archeoloog en schrijfster Dielemans met Rijksmuseum van Oudheden. De illustraties van archeologische vondsten en verbeeldende prenten van vervlogen landschappen maakte een complex en ongrijpbaar onderwerp toegankelijk voor jong en oud. Deze illustraties werden breed ingezet: voor een kinderboek, animaties, speurboekje en als promotiemateriaal om de nieuwe tentoonstelling van het Rijksmuseum van Oudheden te verrijken.

De oude Egyptenaren

Vervolgens reizen we in de expositie naar de wereld van de oude Egyptenaren. In betoverende prenten zien we mysterieuze grafkamers, zinderende woestijnen en rouwrituelen. Fila heeft zich voor haar kleurenpalet laten inspireren door de tinten uit Egyptische kunstvoorwerpen. In 2022 is het 100 jaar geleden dat het graf van Toetanchamon ontdekt werd.

Toen Rups een vlinder werd

Als laatste neemt Fila de bezoeker mee in een wonderlijke ontdekkingstocht van kleine tuinbewoners en hun leefwerelden. In haar fantasierijke illustraties toont ze de schoonheid van de kleine dingen. Ze geeft de insecten menselijk trekjes mee waardoor inleving en herkenning steeds mogelijk zijn.

Play video
Play video

illustratie: Djenné Fila — © illustratie: Djenné Fila

illustratie: Djenné Fila — © illustratie: Djenné Fila

illustratie: Djenné Fila — © illustratie: Djenné Fila

illustratie: Djenné Fila

Andere deelnemers

I Hear What You're Seeing

Vorige Volgende

Andere deelnemers

I Hear What You're Seeing