Zoeken

Sluit zoeken
Rethinking Plastic

(Archief) Closing The Loop

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Ocean Plastic Jewelry — © Julia Bigerl, Photos by Florian Scheible

Solaris is een online platform dat professionals bij elkaar brengt om te komen tot recycling en upcycling van afvalmaterialen. Zo hebben internationale ontwerpers producten en objecten ontworpen van plastic dat is opgevist uit de oceaan bij Thailand.

Een toeleveringsketen voor gerecycled oceaanplastic

Bij het zoeken naar oplossingen voor het beheer van plastic afval in de zee, is het van cruciaal belang dat we onze technologieën voortdurend verbeteren en op zoek gaan naar betere praktijken en efficiëntere hulpmiddelen. Helaas creëren veel van de standaardtechnologieën die tegenwoordig worden gebruikt om kunststoffen opnieuw te gebruiken, structureel zwakke materialen die ondermaats zijn, waardoor het voor industriële processen een uitdaging is om zinvolle producten te produceren. Dit leidt ertoe dat fabrikanten ervoor terugdeinzen om met milieuvriendelijke opties te werken, en in plaats daarvan vasthouden aan nieuwe materialen die de hulpbronnen van onze aarde blijven uitputten.
Ocean Plastic Pavilion ziet een betere toekomst voor plastic recycling. De gebruikte technologie, van het afbreken en pelletiseren van de kunststoffen tot 3D-printen, kan superieure materialen produceren die, zoals hier te zien, voor bijna alles kunnen worden hergebruikt en de tand des tijds kunnen doorstaan. Deze geavanceerde technologieën voor het recyclen van plastic gaan een stap verder door de schade veroorzaakt door zout en zon te helpen terugdraaien.

Opkomen voor nieuwe recyclingtechnologie

Samen met sociale ondernemingen zamelt onze partner #tide ocean material® verschillende soorten plastic in van eilanden en langs kustlijnen in Zuidoost-Azië, zoals polyethyleentereftalaatplastics (PET), polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE). In samenwerking met het Institute for Materials Technology and Plastics Processing (IWK) in Zwitserland heeft #tide® een methode ontwikkeld om het plastic te regenereren en zo de schade te herstellen die is veroorzaakt door de UV-stralen en het zoute water waarnaar het plastic afval is terechtgekomen. blootgesteld wanneer het in de oceaan dreef of aanspoelde.
Gebruikmakend van zoveel mogelijk hernieuwbare energie zoals zonne-energie, wordt het plastic vervolgens geüpcycled tot een verscheidenheid aan hoogwaardige materialen: granulaat, 3D-printfilament, monofilament, garen, film en textiel.

Andere deelnemers

Rethinking Plastic

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Rethinking Plastic