Zoeken

Sluit zoeken
Rethinking Plastic

Closing The Loop

Ocean Plastic Jewelry ā€” Ā© Julia Bigerl, Photos by Florian Scheible

Solaris is een online platform dat professionals bij elkaar brengt om te komen tot recycling en upcycling van afvalmaterialen. Zo hebben internationale ontwerpers producten en objecten ontworpen van plastic dat is opgevist uit de oceaan bij Thailand.

Een toeleveringsketen voor gerecycled oceaanplastic

Bij het zoeken naar oplossingen voor het beheer van plastic afval in de zee, is het van cruciaal belang dat we onze technologieƫn voortdurend verbeteren en op zoek gaan naar betere praktijken en efficiƫntere hulpmiddelen. Helaas creƫren veel van de standaardtechnologieƫn die tegenwoordig worden gebruikt om kunststoffen opnieuw te gebruiken, structureel zwakke materialen die ondermaats zijn, waardoor het voor industriƫle processen een uitdaging is om zinvolle producten te produceren. Dit leidt ertoe dat fabrikanten ervoor terugdeinzen om met milieuvriendelijke opties te werken, en in plaats daarvan vasthouden aan nieuwe materialen die de hulpbronnen van onze aarde blijven uitputten.
Ocean Plastic Pavilion ziet een betere toekomst voor plastic recycling. De gebruikte technologie, van het afbreken en pelletiseren van de kunststoffen tot 3D-printen, kan superieure materialen produceren die, zoals hier te zien, voor bijna alles kunnen worden hergebruikt en de tand des tijds kunnen doorstaan. Deze geavanceerde technologieƫn voor het recyclen van plastic gaan een stap verder door de schade veroorzaakt door zout en zon te helpen terugdraaien.

Opkomen voor nieuwe recyclingtechnologie

Samen met sociale ondernemingen zamelt onze partner #tide ocean materialĀ® verschillende soorten plastic in van eilanden en langs kustlijnen in Zuidoost-AziĆ«, zoals polyethyleentereftalaatplastics (PET), polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE). In samenwerking met het Institute for Materials Technology and Plastics Processing (IWK) in Zwitserland heeft #tideĀ® een methode ontwikkeld om het plastic te regenereren en zo de schade te herstellen die is veroorzaakt door de UV-stralen en het zoute water waarnaar het plastic afval is terechtgekomen. blootgesteld wanneer het in de oceaan dreef of aanspoelde.
Gebruikmakend van zoveel mogelijk hernieuwbare energie zoals zonne-energie, wordt het plastic vervolgens geĆ¼pcycled tot een verscheidenheid aan hoogwaardige materialen: granulaat, 3D-printfilament, monofilament, garen, film en textiel.

Over Solaris Community

Solaris is een B2B supply chain-platform voor recycling- en upcyclingoplossingen.
We recyclen en geven premium waarde aan verschillende bronnen van afval. Onze totaalservice maakt recycling- en upcyclingoplossingen betaalbaar, moeiteloos en efficiƫnt voor elk bedrijf.
Herleef uw verspilde middelen.
Partners
Vorige Volgende