Zoeken

Sluit zoeken
ABN AMRO Gelijke Kansen Paviljoen

(Archief) Bouw Box

Bouwen aan een vadervriendelijke werkcultuur

Dit project was onderdeel van DDW 2021
ABN AMRO Gelijke Kansen Paviljoen — © Hannie Verhoeven

Veel moeders geven hun financiële zelfstandigheid op om voor hun kind te zorgen. Mannen gaan meestal niet minder verdienen als ze hun eerste kind krijgen, terwijl vrouwen er gemiddeld de helft op achteruit gaan, blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau. Die balans moet beter, vindt ABN AMRO.

Beide ouders hebben baat bij een betere balans

Veel mannen kiezen er nog voor om snel weer aan het werk te gaan, nadat ze een kind krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat het hoort, of denken dat er negatief op wordt gereageerd als ze verlof nemen. Terwijl uit cijfers van WOMEN Inc. blijkt dat 60% van de mannen graag meer tijd met zijn gezin zou doorbrengen. Omdat dat leuk is, maar ook om het werk thuis beter te verdelen. Anders doet de vrouw werk voor twee, én is zij niet meer financieel zelfstandig. Hoog tijd voor modern ouderschap dus, met een eerlijke verdeling van werk, zorg en vrije tijd.

Bouwen aan modern ouderschap

Dutch Design Week-hoofdsponsor ABN AMRO ging op zoek naar een manier om de financiële zelfstandigheid van jonge ouders te bevorderen, door een vraag uit te zetten via ontwerpersplatform What if Lab. Drie designstudio’s gingen aan de slag, studio (ink). kwam met het beste concept: een verlofcadeau van de bank, voor ouders. Om het gesprek op gang te brengen, en vaders aan te sporen om verlof te nemen. Op het ABN AMRO Gelijke Kansen Paviljoen zie je de Bouw Box in het groot.

De Bouw Box biedt een nieuw ritueel, bedoeld om stereotypes te doorbreken en voor beide ouders een betere balans te creëren tussen werk en thuis. Hoe bouw je samen aan een leven waarin werk, kind, rust en gezondheid in balans blijven? Met blokken, zegt studio (ink). Werk is één blokje, maar gezin en vrije tijd zijn net zo belangrijk. Blok voor blok bouw je een mooi leven. In de box zit ook een ‘bouwkaart’, als aanzet voor een goed gesprek met je werkgever, maar ook met je partner.

Wat levert de Bouw Box je op?

Een goede verdeling heeft voordelen voor beide ouders: je hebt tijd voor elkaar, voor je kind en voor jezelf. Je bent zelfstandig en draagt samen verantwoordelijkheid. De juiste balans hangt vooral af van wat je zelf wilt. De een kiest voor veel thuis zijn – met verlof van zijn of haar werk. Dan kan de ander dat weer aanvullen. De een houdt van koken, de ander kan de was doen. De werkgever speelt ook een rol: die gaat het gesprek aan, en helpt werknemers bewust te kiezen. ABN geeft hierin het goede voorbeeld, door het partnerverlof tot 100% van het salaris aan te vullen. Je doet het samen, dat is de boodschap van de Bouw Box.

Ben je benieuwd hoe studio (ink). en ABN AMRO de Bouw Box hebben ontwikkeld? Bekijk de video! Je vindt de Bouw Box ook op het ABN AMRO Gelijke Kansen Paviljoen, op Dutch Design Week 2021.

De Bouw Box van ABN AMRO en Studio (ink). — © Studio (ink).

Andere deelnemers

ABN AMRO Gelijke Kansen Paviljoen

Vorige Volgende

Andere deelnemers

ABN AMRO Gelijke Kansen Paviljoen