Zoeken

Sluit zoeken
Isola Talents Factory

(Archief) Dust to Bloom

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Design Academy-studente Maayke brengt een ode aan haar bloemen minnende oma die ze eerder dit jaar verloor. Het alfabet, met bedreigde planten, brengt biodiversiteit op begraafplaatsen. Als de grafstenen veranderen in weiden, wordt het bezoeken van begraafplaatsen aangenamer voor mens en dier.

Een taal van bedreigde flora

Mensen hebben een lange geschiedenis in het symboliseren van bloemen om de onuitgesproken, verborgen boodschap uit te drukken, zodat mensen ze kunnen zien, voelen en meevoelen. De taal die Maayke ontwikkelde, was inherent aan de poƫzie, maar toont toch de vitaliteit en kwetsbaarheid van het leven door de metafoor van de bloemen
Met Dust to Bloom brengt Maayke een eerbetoon aan haar bloemenminnende oma die ze eerder dit jaar verloor. Ze ontwikkelde een taal van bedreigde planten om meer biodiversiteit op begraafplaatsen te introduceren. Ze verzamelde en illustreerde 36 inheemse Nederlandse planten die langzaam aan het verdwijnen zijn om op graven op een begraafplaats te worden gezaaid. Naarmate de grafstenen veranderen in weiden, wordt het bezoeken van begraafplaatsen leuker voor zowel mens als dier.

Andere deelnemers

Isola Talents Factory

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Isola Talents Factory