Zoeken

Sluit zoeken
Greater less, greater more

(Archief) Uniformal Expressions

Een onderzoek naar duurzame mode waarin persoonlijkheid en universele patroonmanipulatie worden gecombineerd.

Dit project was onderdeel van DDW 2021

Uniformal Expressions is een project dat gebruik maakt van oude technieken om een basispatroon aan te passen tot een gepersonaliseerd item en terug. Het bestaat uit een universele top en broek. Met behulp van spelden en een geprint raster kan de kleding worden gevormd.

Uniformal Expressions

Uniformal Expressions is een project dat technieken uit traditionele Nederlandse klederdracht adapteert om kleding aan te passen naar de voorkeuren van de drager. Het bestaat uit een universele top en broek. Met behulp van spelden kan de kleding worden gevormd naar de persoonlijkheid en bouw van de drager. Op de stof is een raster te vinden die als richtlijn gebruikt kan worden. Door de kleding te plooien, te vouwen en te draperen, gaat de kleding van een universeel basispatroon naar een gepersonaliseerd kledingstuk en weer terug. Daardoor wordt het tijdloos en gaat het langer mee zonder de mogelijkheid van karakter en individualiteit te verliezen.

‘Uniformal expressions’ is een concept ontwikkeld tijdens het project C-DUTCH (Circular-Design using the cultural heritage), geïnitieerd door de onderzoeksgroep Tactical Design in samenwerking met het Holland Open Air Museum.

Andere deelnemers

Greater less, greater more

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Greater less, greater more