Zoeken

Sluit zoeken
Only Good News

(Archief) KUORI, waste turns material

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Sarah Kim Harbarth

KUORI ontwikkeld een biologisch afbreekbaar, duurzaam materiaal met bananenschillen in combinatie met een biopolymeer, volgens het concept van een circulaire economie. De focus ligt op de ontwikkeling van een schoenzool zonder (!) microplastic slijtage volgens het cradle-to-cradle principe.

Goed Nieuws?

De banaan is een van Europa's meest populaire vruchten. Wij importeren de tropische banaan in enorme hoeveelheden, 20-30 dagen, constant gekoeld. Dus waarom niet de bananenschil gebruiken als waardevolle grondstof in plaats van 1/3 van het fruit weg te gooien?
Dit is precies waar wij bij KUORI om de hoek komen kijken. De laatste jaren is het duidelijk geworden dat er alternatieven moeten worden gevonden voor materialen zoals dierlijk leer of niet-afbreekbaar plastic.
Het overmatig verbruik van natuurlijke hulpbronnen, het gebruik van niet-afbreekbare materialen, de vervuiling van de natuur, het zijn allemaal zaken die we kunnen en moeten veranderen. Bovendien wrijft iedere persoon jaarlijks 109 gram microplastic weg. Met 83 miljoen mensen die alleen al in Duitsland wandelen, komt dit neer op 8,3 miljoen kg microplastic dat elk jaar in de natuur terechtkomt, alleen al door te wandelen.
Goed nieuws? Wij willen een revolutie ontketenen in de schoenenindustrie door anders te denken. We streven ernaar producten te ontwerpen met natuurlijke, afbreekbare materialen - een circulaire economie is de toekomst van ons dagelijks leven.

#RedesignMaterials
#ReuseFoodWaste

Play video

Andere deelnemers

Only Good News

Vorige Volgende