Zoeken

Sluit zoeken
AddĂ©ra — © Felicia Arvid

Addéra is een modulaire bank met de nadruk op een duurzame levensduur. De basis creëert een statisch frame voor de variabele verwisselbare elementen en accessoires. Deze kunnen worden bijgewerkt met de nieuwste duurzame materialen en losse items zijn te vervangen als ze beschadigd zijn.

Duurzaam maar hernieuwbaar.

Het concept kan worden beschreven met behulp van een 'tech'-analogie door het meubilair in twee segmenten te verdelen: "hardware" en "software".
De "hardware" zijn de statische elementen van het meubilair; poten en frame. Dat zijn de duurzame elementen die het meubilair een duurzame levensduur geven en tegelijkertijd de basis vormen voor de variabele "software" -elementen.
De "software" is de uitwisselbare elementen; stoffering (zitting, rugleuning, armleuning) en tafels.
Hier vindt de interactie met de gebruiker plaats door de talrijke configuraties van de "software"
elementen kunnen worden gerangschikt in verschillende omgevingen; bijv. een ligbed of bank in de
privĂ©woning, een tĂȘte Ă  tĂȘte bank op kantoor of bank met tafels in de zithoek.
Met de verwisselbare "software"-elementen kan de gebruiker het meubilair bijwerken met nieuwe
bekledingsmaterialen en kleuren. Bovendien maakt het het mogelijk om een enkel beschadigd item te vervangen zonder dat het hele meubel vervangen hoeft te worden.
Het meubilair kan altijd worden bijgewerkt met de nieuwste duurzame materialen en zich aanpassen aan een nieuwe omgeving door de "hardware" te behouden en de "software" uit te wisselen.

Nieuwe 'hack' op Addéra

Het concept achter de nieuwe 'hack' op Addéra is het verwisselen van een deel van de bekledingsonderdelen met rollen post-consumer gerecycled polyesterweefsel van Gabriel, waardoor het ontwerp een nieuw duurzaam alternatief is voor de traditionele bekleding met schuim.

Over Felicia Arvid

Felicia, naaister en architect, werkt samen met haar broer, auto-ontwerper Jonathan en samen vormen zij het creatieve team achter de Deense ontwerpstudio Felicia Arvid
De ontwerpstudio onderzoekt nieuwe manieren om materialen te gebruiken en ontwikkelt ontwerpen die onze levensstijl in vraag stellen

AddĂ©ra — © Felicia Arvid

AddĂ©ra — © Felicia Arvid

AddĂ©ra — © Felicia Arvid

Addéra with new 'hack'