Zoeken

Sluit zoeken
Only Good News

(Archief) Cooloo Circular Lounge

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Cooloo Emotion CoolCork and CoolLeather lounge — © Will Falize

We bevinden ons in een klimaat crisis, het goede nieuws is dat bedrijven als Cooloo opstaan om de technologieën van de toekomst te ontwikkelen. Cooloo ontwikkelt duurzame oplossingen om high-end design te creëren met een unieke e en hoogwaardige toepassing van afvalmaterialen als kurk, denim en leer

Mother and Son by Meneer Voss.

Als kind bracht Meneer Voss uren door met zijn moeder op zoek naar de perfecte steen op de afvallocaties van de Carrara-mijnen in Italië. Deze inherente fascinatie voor Carrara stelt hem in staat om alle verschillende mogelijkheden van dit prachtige materiaal te verkennen. Van het Pantheon tot de David van Michelangelo, de geschiedenis van Carrara-marmer is geworteld in Europese kunst en architectuur. Door gebruik te maken van de nieuwste circulaire technologieën in zijn ‘Mother & Son’-ontwerp brengt Meneer Voss Carrara-marmer en specifiek Statuario-marmer de 21e eeuw in.

In zijn onderscheidende ontwerp en materialen laten Meneer Voss en Cooloo de veelzijdigheid van de steen zien. Hij transformeert de Carrara-beelden van zijn moeder in levensgrote kunstwerken, die solide lijken, maar in werkelijkheid zo zacht zijn dat ze kunnen worden gebruikt als sculpturale ligstoelen. Het duo hedendaagse objecten houdt de toeschouwer voor de gek en laat je met een gevoel van verwondering achter.

Cooloo Circular Lounge

Ben je een beetje moe van het rondlopen door Eindhoven? Heb je behoefte aan een goed ontwerpgesprek met iemand die je hebt ontmoet? Kom naar de Pennings Foundation en neem plaats op een van de ronde design lounge stukken van Cooloo. Stijlvol en supercomfortabel!

Deze modulaire banken zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn afgewerkt met een coating van gerecyclede wijnkurken en leerafval. Eenvoudig duurzaam te repareren, onderhouden en opknappen met behulp van gerecyclede materialen. Helemaal geschikt voor de circulaire economie.

Als onderdeel van deze lounge vind je ook de Ameba design stoel terug. Een stijlvol organisch ontwerp van Hugo de Ruiter. Tijdens Dutch Design Week 2020 won de Ameba de erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp.

Binnen het concept 'less is more' bestaat dit product uit slechts 3 materialen. De afwerking is gemaakt van leerafval uit de Nederlandse leerindustrie en ook verkrijgbaar in gerecyclede wijnkurken of gerecyclede jeans. Een naadloos product geschikt voor binnen- en buitengebruik. De fauteuil heeft een heerlijk zitcomfort en een zeer goede stabiliteit, zonder gebruik van een frame in het product.

Play video
Play video

Mother and Son by Meneer Voss — © Nik Snellaars

Cooloo refurbishment expo @ Salone del Mobi — © Nicole Marnati

Cooloo Emotion CoolCork lounge — © Bart Daemen

Studio Detail - Rocking Chair

Andere deelnemers

Only Good News

Vorige Volgende