Zoeken

Sluit zoeken
Only Good News

(Archief) Aluminimum collection

Elimineer het overbodige om de eenvoud te benadrukken

Dit project was onderdeel van DDW 2021
INDEBUURT armchair — © © Bhulls

Het concept is het streven naar eenvoud, van de materiaalkeuze tot aan de productie- en fabricageprocessen. Sculpturaal-functionele aluminium objecten. Minimaal ontwerp, eersteklas materialen en hooggekwalificeerd vakmanschap maken elk object uniek en onvervangbaar, strikt gemaakt in Italië.

Ontworpen voor zowel binnen als buiten, de collectie is geschikt voor elke stijl.

De collectie bestaat uit twee delen, die elk een andere benadering van het productieproces weerspiegelen.

Sectie A, gekenmerkt door geometrische vormen en strakke lijnen, wordt gerealiseerd in samenwerking met zeer bekwame lokale ambachtslieden en onderzoekt het potentieel van aluminium als constructiemateriaal door gebruik te maken van zowel de mechanische als esthetische aspecten. De gladde oppervlakken zijn natuurlijk gelaten om de materialiteit te versterken, de tekenen van het maak- en assemblageproces zijn opzettelijk zichtbaar, getransformeerd tot een centraal element van de objecten.

Sectie B, minder geometrisch en meer sculpturaal, is volledig ontworpen door de ontwerper Riccardo Parmiciano Borgström en wordt gekenmerkt door ronde vormen en onregelmatige oppervlakken. Dunne en lichte platen van onbewerkt aluminium zijn met de hand gebogen door de ontwerper die, als beeldhouwer, artistieke en functionele objecten met de hand maakt om de creatieve verbeeldingskracht en behoeften te stimuleren.

WOOL SEAT COVER by Beatrice Waanders x Bhulls — © © Bhulls

CH02 rocking chair — © © Bhulls

BT01 coffee table

Andere deelnemers

Only Good News

Vorige Volgende