Zoeken

Sluit zoeken
Design Intelligence Award

(Archief) Unpluq

De sleutel om controle over je smartphonegebruik terug te krijgen.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Unpluq

Met Unpluq kies je zelf welke apps je afleiden. Door de fysieke Unpluq Key uit je telefoon te halen, schakelt Unpluq over naar de Focus modus. Hier worden afleidende apps en notificaties geblokkeerd. Je krijgt toegang tot al je apps door bewust te besluiten de Unpluq Key in je telefoon te stoppen.

Verander je Android-telefoon in een apparaat zonder afleiding.

Unpluq is standaard afleidingsvrij. Door de Unpluq Key uit je telefoon te halen, schakelt Unpluq over naar de Focus modus, waarin door jou geselecteerde afleidende apps worden geblokkeerd en hun meldingen ook worden geblokkeerd.

Unpluqqers besparen gemiddeld 69 minuten aan smartphone-schermtijd per dag.

Gebruikers van Unpluq besparen gemiddeld meer dan een uur aan smartphone schermtijd per dag. We kunnen dit meten door de schermtijd op te slaan van de week voordat Unpluq wordt gebruikt en deze vervolgens een paar weken later te vergelijken met het gebruik van Unpluq in die week.

Waarom een fysieke sleutel?

We ontdekten via meer dan 50 interviews en een enquête onder meer dan 500 mensen dat voor de meeste millennials de huidige software-oplossingen die dit probleem proberen op te lossen, te gemakkelijk te omzeilen zijn, of te beperkend zijn.

Met de Unpluq Key is dit opgelost, omdat je de sleutel fysiek moet aansluiten om toegang te krijgen tot afleidende apps, zonder een manier om dit te omzeilen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf de barrière voor afleiding te creëren: je kunt zelf bepalen waar je de Unpluq Key bewaart als je wilt focussen. Een van onze gebruikers: "Meerdere keren betrapte ik mezelf erop dat ik snel een social media-app wilde openen, maar het feit dat de sleutel in een andere kamer lag, weerhield me hiervan. Zeer effectief!"

Play video
Focus mode (Unpluq Key plugged in) and Normal mode — © Unpluq

Andere deelnemers

Design Intelligence Award

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Design Intelligence Award