Zoeken

Sluit zoeken
Cabinet of Collaborations - @Fuutlaan Hall

chemicals are not for pussies

De oprichters van Yoni benaderden Thonik met een heel duidelijk doel. Ze wilden een chemicaliënvrije tampon ontwikkelen als een verklaring van bewustzijn en zorg omdat "Elke vrouw het recht heeft om te weten wat ze tussen haar benen stopt".

Collaboratie met yoni

Veel tampons en maandverband zijn gemaakt van synthetische materialen, die plastic en parfum bevatten. Maar er zijn ook geen specifieke regels of wettelijke vereisten als het gaat om het vermelden van ingrediënten op verpakkingen voor damesverzorging. Vreemd, aangezien de vagina een van de meest absorberende delen van het lichaam is.

Na het woord 'vagina' te hebben gegoogled, realiseerde Thonik zich dat het woord zowel iets heel expliciets als respectvols heeft. Door hun onderzoek vonden ze het woord Yoni: het Hindi-woord voor vagina of baarmoeder. In hun marketingcampagne richtten ze zich op het ontwikkelen van A-lijnverpakkingen die verder gingen dan de kwaliteit van wat concurrenten bieden. Daarmee rechtvaardigden ze de prijsstelling van het product, die zowel vanuit een idealistisch motief als vanuit een kwaliteitsperspectief is afgeleid.

Over Thomas Widdershoven

thonik is het Amsterdamse collectief van ontwerpers, geleid door ontwerpers Nikki Gonnissen en Thomas Widdershoven. thonik biedt zijn klanten een visuele stem die zich onderscheidt: pole position.