Zoeken

Sluit zoeken
VDMA

Time is Ticking

Gijs Spierings

We kennen allemaal klokken die de tijd aangeven, maar een klok die vergankelijkheid belichaamt? In tegenstelling tot andere klokken heeft 'The Time is Ticking' een vervaldatum. Eentje die gesynchroniseerd is met die van de eigenaar.

Tijd

Over zo'n tachtig jaar is het enige dat overblijft het uurwerk. Op de een of andere manier is het grappig dat, precies wat de tijd aangeeft, zelf niet wordt belast door de gevolgen van het verstrijken van de tijd.

Proces

Mensen worden zichtbaar oud: we krijgen rimpels, lopen scheef, uiteindelijk misschien helemaal niet. The Time is Ticking doorloopt hetzelfde proces. Atelier van Asseldonk onderzocht hoeveel houtwormen er nodig zijn om de houten kast van de klok in zo'n tachtig jaar tot de laatste vezel te laten verdwijnen. Precies de duur van een gemiddeld mensenleven.

Vergaan

Wanneer de kast is vergaan en het uurwerk op de bladgoudbasis landt, zal het blijven werken en ons allemaal overleven.

Over Aart van Asseldonk

Atelier van Asseldonk is ontwikkeld door een relatief kleine en losjes gestructureerde groep mensen die differentiëren door onderzoek en ontwikkeling voornamelijk ten behoeve van radicale innovatie en plezier.