Zoeken

Sluit zoeken
What if Lab: Totaal lokaal

(Archief) The materiality of our energy transition

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Met "De materialiteit van onze energietransitie" stelt hij een diversiteit aan mogelijke antwoorden voor, gebaseerd op de afstand van het te winnen materiaal, nodig voor de energietransitie. Het voorstel vindt plaats in en rond het onlangs aangekochte landgoed Wielewaal in Eindhoven.

Kan Eindhoven onafhankelijker worden met de materialen die nodig zijn voor de toekomst van energie?

Met de toenemende instabiliteit in de wereld is een grote winst te behalen om een manier te vinden waarop de bevolking zichzelf kunnen voorzien van energie. Hierdoor ontstaat er meer onafhankelijkheid en zal iedereen met zijn eigen consequenties moeten dealen. Kan een land als Nederland in de toekomst onafhankelijker worden op het gebied van Energie? Bram de Vos denkt van wel.

Met ‘De materiele energietransitie’ (?) stelt hij een diversiteit aan mogelijke antwoorden voor, gebaseerd op de afstand van het te winnen materiaal, benodigd voor de energietransitie. In zijn voorstel is een nieuwe combinatie te zien van innoverende en oudere systemen, met een mix van recycle/upcycle voor energie opwekken en opslaan.

Het voorstel speelt zich af in en om het recent aangekochte Wielewaal landgoed in Eindhoven. Met een licht provocerende toon worden de voor- en nadelen van materiaalgebruik in de energietransitie in evenwicht gebracht voor de beste resultaten.

Andere deelnemers

What if Lab: Totaal lokaal

Vorige Volgende

Andere deelnemers

What if Lab: Totaal lokaal