Zoeken

Sluit zoeken
A light that never goes out

(Archief) Eye

Een oplossing voor noodverlichting op zonne-energie

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Gezien de gevoelige context betreffende het vluchtelingenkamp, is "Eye" een oplossing op zonne-energie die tot doel heeft de toegang tot een duurzamere en krachtigere verlichtingsbron te vergroten, waardoor de individuele en collectieve activiteiten die tijdens het nachtleven moeten worden uitgevoer

Complexiteit

De complexiteit van de referentiecontext, de vluchtelingenkampen, omvat een groot aantal aspecten en factoren die van invloed zijn op de levensstijl, de aspiraties en de behoeften van de mensen die er wonen. De beschikbaarheid van een lichtbron is een van de sleutelelementen om een fatsoenlijk bestaan te garanderen en de mogelijkheden uit te breiden om ook 's nachts individuele en collectieve activiteiten te kunnen uitvoeren. De essentiële behoefte aan verlichting vereist het gebruik van elektrische componenten die qua helderheid en duurzaamheid de voor het dagelijks leven essentiële activiteiten mogelijk maken.

Aanpassingsvermogen en betrouwbaarheid

Door de energie die overdag kan worden geoogst te maximaliseren en dus een batterij te gebruiken die een langdurig gebruik van de lamp mogelijk maakt (ongeveer 14 uur), wordt gestreefd naar een grotere betrouwbaarheid 's nachts. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door een aanpasbare lichtbundel, mogelijk dankzij dubbele lenzen boven de LED, die aanzienlijk krachtiger is dan de momenteel in de context gebruikte producten en het aanpassingsvermogen van het product zelf vergroot.

Andere deelnemers

A light that never goes out

Vorige Volgende

Andere deelnemers

A light that never goes out