Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING

(Archief) Messmerizing

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Stil no. 2 — © Amy van der Horst

De werken Symbiose en Stil zijn gebaseerd op de natuur die zich heeft aangepast aan de door de mens gemaakte structuren in de stad. Hoe op de muren, in de steegjes en op de stoeptegels de natuur floreert zonder dat we het doorhebben. Deze kunstwerken zijn onderdeel van MESSMERIZING.

Symbiose

Een perfect voorbeeld hiervan is een korstmos, die je overal kunt vinden in de stad. Een in symbiose levend organisme van een alg en een schimmel die steen, gebouwen en bruggen als zijn perfect vruchtbare voedingsbodem gebruikt. Deze kleine prachtige versieringen laten zien dat de natuur sterker is dan we denken en in alles om ons heen terug te vinden is.
Een ander voorbeeld zijn de honingraadfossielen die je kunt vinden in stoepranden maar ook in de vloeren van veel oude gebouwen. Een klein en subtiel gebaar van organismen die duizenden jaren geleden geleefd hebben. Een teken van de grootse krachten der natuur, de patronen en bewegingen die gewoon voort blijven bestaan ook als de mens er al lang niet meer zou zijn.

Close up Symbiosis — © Tonnie Heijdra

Close up Symbiosis — © Tonnie Heijdra

Close up Stil no. 2 — © Tonnie Heijdra

Close up Stil no. 2

Andere deelnemers

MESSMERIZING

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING