Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING

(Archief) LUX QUADRATUM

Dit project was onderdeel van DDW 2022
siblings Erna and Victor on their canopy bed — © Wiglius de Bie

Tijdens DDW22 toont Studio AENEAE 'Lux Quadratum'; een conceptversie van een kroonluchter met de veelzijdigheid van een bedelarmband

Escape

Studio AENEAE introduceerde met hun eerste collectie ‘Siblings be like...' een verzameling handbeschilderde figuren, die alle leden van het gezin waarin Erna en Victor opgroeiden verbeeldden. Aan de basis van deze collectie, die tijdens de periode van de lockdown ontstond, stond een geabstraheerd menselijk figuur centraal, die zij ESCAPE noemden.
Tijdens het maken van deze collectie, kwamen zij tot de conclusie dat met de basisvorm ESCAPE, elk gewenst object kon worden vormgegeven. Dankzij een opdracht voor een kinderbed gingen Erna en Victor gelijk met dit nieuwe concept aan de slag. Zij ontwierpen naast het bed meteen ook een nachttafel en een kleed en presenteerden het geheel tijdens DDW21 bij Piet hein Eek en even later ook tijdens de Salone del Mobile met Certosa Initiative in Milaan.

'Bedelkroonluchter'

Ook voor de kroonluchters borduurt het duo nu voort op het ESCAPE concept, en staat deze figuur aan de basis van de ontwerpen.

De basisvorm van de kroonluchters is gemaakt van 2 bij 2 cm buizen van geborsteld messing en heeft meerdere instelbare hoeveelheden lichtpunten.

De Lux Quadratum kan worden gepersonaliseerd door er handgemaakte accessoires aan toe te voegen, zodat hij bij elke gelegenheid past. Door de verschillende handgemaakte 'bedels' aan de basis van de lamp te hangen, te klemmen en te draaien, kan het uiterlijk in een handomdraai worden veranderd.

Van een minimalistisch stuk voor algemeen gebruik, tot een meer in het oog springend pronkstuk.

'Siblings be like ...' at Piet Hein Eek — © Ilco Kemmere

LUX QUADRATUM

LUX QUADRATUM

Andere deelnemers

MESSMERIZING

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING