Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING

(Archief) Messmerizing

Gestapelde suiker rotsen. "De kortstondige wolken van Suikerspin veranderen in weelderige ruwe rotsen, die je saaiste dagen opfleuren”

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Stacked Sugar Rock. Grande — © MC

Gestapelde Suiker Rotsen
De Suikerspinkristallen en -stenen die tijdens het maakproces zijn ontstaan of restanten zijn, vormen de weelderige rotsen die je hier op de MESSMERIZING-tentoonstelling ziet.
Niks gaat verloren en alles, zelfs minuscule restanten, wordt hergebruikt

Gestapelde Suiker Rotsen

DE MAKER VAN HET SUIKERSPINUNIVERSUM:
Martijntje Cornelia is een specialist in het werken met suikerspin. Ze is de koningin van haar eigen Suikerspin Rijk en zou de wereld het liefst bedekt zien met suikerspin.
Martijntje gelooft dat de mensheid de zoete suiker wolken beter kan aanschouwen dan de witte korrels te consumeren.

Suikerspin fascineert haar vanwege de onverwachte vormen die het materiaal kan aannemen. Wanneer je suikerspin, zoals we het kennen van de kermis, blootstelt aan een bepaalde omgeving, zal het van zijn wollige structuur veranderen in een flexibele en zachte substantie. Wat uiteindelijk overblijft is een stukje suikerspin dat kan variëren van breekbaar tot robuust. Al deze restanten zijn ontstaan tijdens het maakproces van eerder gemaakte kunstwerken. Deze restanten, ook wel de suikerkristallen genoemd, vormen weer nieuwe kunstwerken of sieraden. Niks gaat verloren en alles, zelfs minuscule reststukken, worden hergebruikt.

Stacked Sugar Rock. Grande — © MC

Stacked Sugar Rock.Midi — © MC

Stacked Sugar Rock.Midi

Andere deelnemers

MESSMERIZING

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING