Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING

(Archief) Leaning Sounds

Een onirisch systeem waarin geluid-genererende structuren uitnodigen tot een speelse interactie met de ruimte.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Melodic Gesture, Edern Janneau (2021) — © Pierre Castignola

"Leaning Sounds" is een interactieve installatie die de gebruiker uitnodigt om de omgeving te begrijpen en waar te nemen door het gebruik van geluiden. Door de objecten aan te raken en eromheen te bewegen, kan men verschillende sonoriteiten bereiken en de ruimte rondom onthullen.

Poëzie van geluid in de ruimte

Ruimtes waarin we leven worden bepaald door functie. In de ruimte die wij bieden, wordt geluid een architectonisch element dat een nieuwe betekenis geeft aan de omgeving. Door geluiden te controleren en vorm te geven, waardeert de gebruiker de ruimte op een unieke manier. De fysieke stukken die erin liggen zijn de vergaarbak van diverse sonoriteiten, elk van hen specifiek voor een punt in de ruimte. Door te proberen deze verschillende geluidspunten te vatten, neemt de gebruiker bezit van de plaats.

Wij geloven dat het een noodzakelijke abstractie is om geluid een componerend element van een ruimte te laten zijn. Door onze habitat als een plaats van poëzie te beschouwen, willen wij het veld van onze zintuiglijke waarnemingen verruimen en in de ruimte een rationeel en toch dromerig perspectief introduceren.

Wij willen dat de gebruiker zijn omgeving ontdekt door het poëtische en speelse gebruik van geluiden. Klanken worden vectoren voor het ontdekken van de ruimte, geven betekenis en functie aan vormen die er voorheen geen hadden.

Play video
Play video

Melodic Gesture, Edern Janneau (2021) — © Pierre Castignola

Sound of Touches, Sweet Scope (2022) — © Matthieu Henry, Sweet Scope

Sound of Touches, Sweet Scope (2022) — © Matthieu Henry, Sweet Scope

Sound of Touches, Sweet Scope (2022)

Andere deelnemers

MESSMERIZING

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING