Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

(Archief) Denkles

De aandacht verleggen voor een eerlijke start

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Denkles — © Greenberry & Garage2020

De Krijtclub ontwerpt een eerlijke start voor alle jonge kinderen in Utrecht. Tijdens de co-ronapandemie kwam die eerlijke start nog meer onder druk te staan.

Een nieuwe, prikkelende manier van denken over denken

Daarbij zijn de obstakels niet voor alle kinderen hetzelfde. In de ene wijk verhinderen geld-zorgen en taalbarrières dat ze de nodige zorg krijgen; in de andere speelde er iets heel an-ders: het malen, piekeren en de mentale afwezigheid van veel ouders zelf.

Het interactieve programma Denkles is een nieuwe, prikkelende manier van denken over denken. Het werd ontworpen samen met ouders en experts, en vindt zijn oorsprong in de metacognitieve therapie. Met behulp van theoretische denklessen en gedachtenexperimen-ten leren ouders dat ze wel degelijk controle hebben over hun gedachten, en laten we ze ervaren dat ze hun aandacht kunnen verleggen van kwesties in hun hoofd naar hun kind.

Mindset: wendbaar, verantwoordelijk en lerend

Om te begrijpen wat écht belangrijk is voor mensen is het belangrijk om in hun belevingswereld te duiken, zonder te verstorend te zijn. Ogenschijnlijk eenvoudige hulpmiddelen voor verbinding en creatie kunnen helpen om deze te visualiseren en vastleggen en tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen vanuit verschillende perspectieven.

Denkles — © Greenberry & Garage2020

Denkles — © Greenberry & Garage2020

Denkles

Andere deelnemers

Embassy of Health

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Health