Zoeken

Sluit zoeken
No Space For Waste

(Archief) Don't waste time clock

Verspil geen tijd, het is een metafoor voor het verstrijken van de tijd, die eindigt, om in te grijpen op klimaatverandering.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Don't waste time collection_U-ak — © buro dizain estudio

Gemaakt in 3D geprint door PLA. Het is een biomateriaal van plantaardige oorsprong afgeleid van aardappel, maïs, cassave. Dit materiaal is 100% biologisch afbreekbaar.

Verspil geen tijdklok, het is een oproep tot actie tegen de klimaatverandering

Het materiaal van de klokken is PLA, een biomateriaal van plantaardige oorsprong afgeleid van aardappel, maïs, cassave (afhankelijk van de leverancier) dit materiaal is 100% biologisch afbreekbaar.

In het bijzonder is PLA een thermoplastisch polymeer dat wordt geproduceerd door fermentatie van een koolhydraatbron zoals maïs-, aardappel- of cassavezetmeel. In dit geval wordt het natuurlijke product gemalen om het zetmeel van de maïs te scheiden en te mengen met zuur- of melkzuurmonomeren.

Met dit mengsel wordt het zetmeel afgebroken tot dextrose (D-glucose) of maïssuiker. Ten slotte produceert glucosefermentatie L-melkzuur, de bouwsteen van PLA. Dit materiaal wordt beschouwd als een niet-Newtoniaanse pseudoplastische vloeistof, wat betekent dat de viscositeit (weerstand tegen stroming) zal veranderen afhankelijk van de stress waaraan het wordt blootgesteld.

In het bijzonder is PLA een dun afschuifmateriaal, wat betekent dat de viscositeit afneemt bij uitgeoefende spanning.

Don't waste time clock_Klein — © buro dizain estudio

Andere deelnemers

No Space For Waste

Vorige Volgende

Andere deelnemers

No Space For Waste