Zoeken

Sluit zoeken
No Space For Waste

(Archief) The Vanves collection

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Grégoire Borach — © Grégoire Borach

De collectie Vanves is een set meubels ontworpen door Gregoire Borach en gemaakt van Drop®Cake, een nieuw materiaal dat door het bedrijf Procédés Chénel International is ontwikkeld.

Procédés Chénel International

Procédés Chénel International, een belangrijke speler op het gebied van papierarchitectuur, staat bekend om zijn oplossingen in Drop®Paper, een brandwerend non-woven papier. Bestemd voor de evenementenindustrie en vrijwel onverwoestbaar, wordt het Drop®Paper vaak gebruikt voor unieke en kortstondige evenementen, wat de mogelijkheden tot hergebruik beperkt.

Drop®Cake

In 2020 heeft Procédés Chénel een nieuw materiaal gecreëerd: de Drop® Cake. Samengesteld uit 40% polyethyleen en 60% Drop®Paper-schroot, kan één Drop®Cake vel meer dan 250m2 papier recyclen. De terugwinning is aanzienlijk.
De Drop®Cake is niet alleen ecologisch verantwoord, maar heeft ook belangrijke technische (stijfheid, waterbestendigheid) en esthetische kwaliteiten (gemaakt van willekeurige DropPaper-resten, elk DropCake-vel is uniek en enig).

De collectie Vanves

De collectie Vanves bestaat uit "la Chaise", "la Table" en "le Tabouret". De collectie is ontworpen door Gregoire Borach en uitgegeven door Maison Papier en werd in 2022 tentoongesteld in de Galerie Bertrand Grimont en in de Galerie Joseph tijdens de Paris Design Week. "La Chaise Vanves" werd gepubliceerd in het tijdschrift Elle DĂ©coration in juni 2022.

Grégoire Borach — © Grégoire Borach

Grégoire Borach — © Grégoire Borach

Andere deelnemers

No Space For Waste

Vorige Volgende

Andere deelnemers

No Space For Waste