Zoeken

Sluit zoeken
No Space For Waste

The Vanves collection

Grégoire Borach — © Grégoire Borach

De collectie Vanves is een set meubels ontworpen door Gregoire Borach en gemaakt van Drop®Cake, een nieuw materiaal dat door het bedrijf Procédés Chénel International is ontwikkeld.

Procédés Chénel International

Procédés Chénel International, een belangrijke speler op het gebied van papierarchitectuur, staat bekend om zijn oplossingen in Drop®Paper, een brandwerend non-woven papier. Bestemd voor de evenementenindustrie en vrijwel onverwoestbaar, wordt het Drop®Paper vaak gebruikt voor unieke en kortstondige evenementen, wat de mogelijkheden tot hergebruik beperkt.

Drop®Cake

In 2020 heeft Procédés Chénel een nieuw materiaal gecreëerd: de Drop® Cake. Samengesteld uit 40% polyethyleen en 60% Drop®Paper-schroot, kan één Drop®Cake vel meer dan 250m2 papier recyclen. De terugwinning is aanzienlijk.
De Drop®Cake is niet alleen ecologisch verantwoord, maar heeft ook belangrijke technische (stijfheid, waterbestendigheid) en esthetische kwaliteiten (gemaakt van willekeurige DropPaper-resten, elk DropCake-vel is uniek en enig).

De collectie Vanves

De collectie Vanves bestaat uit "la Chaise", "la Table" en "le Tabouret". De collectie is ontworpen door Gregoire Borach en uitgegeven door Maison Papier en werd in 2022 tentoongesteld in de Galerie Bertrand Grimont en in de Galerie Joseph tijdens de Paris Design Week. "La Chaise Vanves" werd gepubliceerd in het tijdschrift Elle DĂ©coration in juni 2022.

Over Grégoire Borach

Grégoire Borach is geboren in 1993 en woont en werkt in Parijs, waar hij zijn masteropleiding aan de École nationale supérieure des Arts Décoratifs heeft afgerond. Hij studeerde ook aan de Design Academy Eindhoven en heeft een diploma in internationaal publiekrecht van de Université Paris 1 Panthéon

Grégoire Borach — © Grégoire Borach

Grégoire Borach — © Grégoire Borach

Partners