Zoeken

Sluit zoeken
Masters Textile Design - LUCA School of Arts BE

(Archief) You are what you wear

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Mussche L. (2021). Balaclava with handles [video]. — © Khaan Hulselmans

Je bent wat je draagt is ontstaan uit een fascinatie en interesse voor het menselijk uiterlijk. Lize Mussche observeert, bestudeert en zoekt naar de betekenis van onze visuele identiteit. Volgens Lize is ons uiterlijk een spel van symboliek en betekenis.

Lize Mussche observeert, bestudeert en gaat op zoek naar de betekenis van onze visuele identiteit.

Je bent wat je draagt is ontstaan vanuit een fascinatie en interesse in voor het voorkomen van de mens.
Kledij is als een tweede huid maar kledingstukken zijn meer dan louter functioneel. Wat we aantrekken beschrijft grotendeels wie we zijn, willen zijn of verwacht worden te zijn. Het manipuleert ons en laat ons reflecteren. Kledij kan ook een krachtig expressiemiddel zijn waarmee we kunnen laten zien wie we werkelijk zijn. Volgens Lize is ons uiterlijk een spel van symboliek en betekenis. In de werken die ze maakt, verwerkt ze impliciet verwijzingen naar geĂ¯dealiseerde oermodellen of archetypes. Haar textiele lichaam-stukken zijn daarom haast een manifest om de wereld en onszelf opnieuw te bekijken.

Elk object maakt ze zelf van van A tot Z. Weeftechnieken, breitechnieken en naaitechnieken maken de stoffen die ze gebruikt, stuk voor stuk uniek.

Mussche L. (2021). Wearable muscle mass. — © Khaan Hulselmans

Andere deelnemers

Masters Textile Design - LUCA School of Arts BE

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Masters Textile Design - LUCA School of Arts BE