Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Safety

(Archief) This is not a drill

Zicht op gewelddadige content

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Greenberry & Marianna Bonnelou

Welke online content leidt tot geweld en welke niet? Ontwerpers onderzochten hoe samenwerking een beter beeld geeft van het grotere plaatje en geweldsincidenten mogelijk voorkomt.

Ontwerpen van samenwerking

Om het zicht op de online wereld in Amsterdam Zuidoost te verbeteren is Gemeente Amsterdam van plan een pilot samenwerking te starten met een nog op te richten online basisteam (OBT) met jongerenwerk, straatcoaches, projectleiders Jeugd & Veiligheid en een digitale wijkagent.

In het Embassy Lab ‘Jonge aanwas’ gingen Gemeente Amsterdam en ontwerpbureau Greenberry aan de slag met de vraag hoe kan het online basisteam op korte termijn en binnen de beperkingen van de wetgeving zicht kan krijgen op de online wereld.

This is not a drill

Ontwerpbureau Greenberry bracht alle betrokkenen bij elkaar in een co-design traject en ontwikkelde: LookBack. Een interactieve tool die de samenwerking binnen het online Basisteam stimuleert.

Tijdens Dutch Design Week laat de interactieve installatie ‘This is not a drill’ bezoekers in de schoenen stappen van het online basisteam en word je gevraagd online content te relateren aan een geweldsincident.

Greenberry & Marianna Bonnelou

Andere deelnemers

Embassy of Safety

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Safety