Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Food

(Archief) Landless Food

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Crab Flavor by red algae — © Paul Cochrane

We leven in het jaar 2050. Het verlies van agro-biodiversiteit brengt de menselijke gezondheid in gevaar, maar ook de spiritualiteit en het culturele belang van culinaire tradities. Het project, Landless Food, stelt een regeneratie van het voedselsysteem van de mensheid voor door een nieuwe familie

De noodzaak van smaakregeneratie

In 2050 bestaat landbouw, zoals we die vroeger kenden, nauwelijks meer. De voormalige biodiversiteit is verslechterd door menselijk consumentisme en de gevolgen van klimaatverandering. Een verdere crisis deed zich voor na overbevissing van uitgeputte visbestanden, en het uitsterven van bijen veroorzaakte het verdwijnen van veel bloeiende planten en kruiden. Ons spectrum van natuurlijke smaken is aanzienlijk verminderd. Dit verlies aan agrobiodiversiteit brengt niet alleen de menselijke gezondheid in gevaar, maar ook de spiritualiteit en het culturele belang van culinaire tradities.

Het project, Landless Food, stelt een regeneratie van het voedselsysteem van de mensheid voor door een nieuwe familie van actuele smaken te introduceren die onze culinaire herinneringen terug op tafel brengen. Deze zijn gebaseerd op microalgen, die in de focus zijn gekomen van onderzoek naar de verscheidenheid aan smaken die verder kunnen worden gediversifieerd en verfijnd door manipulatie van hun metabolisme. De eerste resultaten zijn een reeks zeevruchtenaroma's en een bloemig kruid.

Lokale stammen van microalgen zijn gekweekt op eetbare gelachtige voorwerpen. Na een periode van twee weken kunnen de algen worden geoogst en vers worden geconsumeerd. Landless Food presenteert zes voedselobjecten als reïncarnaties van drie soorten verloren smaken. Hoewel de vormen van het voedsel deels onbekend blijven, hebben de gereedschappen die zijn ontworpen om deze objecten te eten, betrekking op de lang uitgestorven bronnen van de smaak.

Play video

Flavor collection — © Paul Cochrane

Prawn flavor made by green algae — © Paul Cochrane

Algae harvest from the curing chamber

Andere deelnemers

Embassy of Food

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Food