Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

(Archief) VERSE ALGORITMES GENERATOR

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Wat weet jij van algoritmes? Vind het uit en laat je verrassen met een recept op maat. VERSE ALGORITMES is een project van Huis73 waarin wordt samenwerkt met kunstenaars, wetenschappers, het onderwijs en met jou!

'WE HAVE TO KEEP OUR ALGORITHMS FRESH AND ORIGINAL'

Wij, 21e eeuwse burgers, kunnen niet meer zonder digitale platforms. Bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven en instellingen en bij de consument. Ze zijn overal. Waar ze eerst vooral werden beschouwd als handig, vermakelijk en sociaal komt er steeds meer plaats voor vragen. De algoritmes blijken niet onbevooroordeeld en wat er met onze data gebeurt is voor ons als consument niet te overzien.

Met het project VERSE ALGORITMES wil Huis73 naar aanleiding van deze dilemma's op onderzoek gaan. We vragen ons hardop af: Kan het internet niet anders? Zijn er geen betere, alternatieve digitale platforms? En als die er niet zijn, kunnen we dan nieuwe bedenken?!

Dit doen ze in bijeenkomsten en maaksessies, en ook met deze VERSE ALGORITMES GENERATOR! Zodat je uiteindelijk beter kunt beslissen wat je wel en niet met je data wil. Zoals technologie-criticus Evgeny Morozov het mooi verwoordt: 'WE HAVE TO KEEP OUR ALGORITHMS FRESH AND ORIGINAL'.

De VERSE ALGORITMES GENERATOR is ontworpen door ontwerpbureau De Reuringdienst en is mogelijk gemaakt door Stichting PICA en KB.

Play video

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots eGirls Manifestations