Zoeken

Sluit zoeken
MESSMERIZING

(Archief) Messmerizing x G-Star The Art of RAW

Dit project was onderdeel van DDW 2022

G-Star RAW blijft zoekend om creatieve grenzen te verleggen en werkt samen met meerdere jonge creatievelingen aan een gloednieuwe serie kunstobjecten. In lijn met de verantwoorde initiatieven van het merk, heeft elke artiest de vrijheid gekregen om te experimenteren met rest denim.

The Art of RAW: Teun Zwets

"Elke artiest krijgt de vrijheid om te experimenteren, unieke stukken te creëren binnen hun eigen discipline terwijl ze materialen upcyclen. Voor The Art of RAW maakte Teun het meubelobject ‘Denim Living’. Beginnend met een prototype van een stoel, bouwde hij aanvankelijk een metalen frame als basis. Om kracht toe te voegen, legde hij stuk voor stuk rest denim in lagen, en uiteindelijk lamineerde hij de stof met een bindmiddel om het stevig te maken. Het afgewerkte meubelobject bevatte een lamp, kast en stoel in één, waardoor een duidelijk uniek kunstwerk ontstond. Blijf op de hoogte voor de volgende samenwerking tussen artiesten!"

The Art of RAW: Athena Gronti

"Toen ik naar Nederland verhuisde om vormgeving te studeren, had ik geen duidelijk idee waar ik mee naartoe moest. Ik voelde me altijd aangetrokken tot textiel omdat mijn oma eigenlijk naaister was en dus ben ik opgegroeid met haar altijd naaiende dingen op haar machine of borduren om te ontspannen... Mijn studie heette Lifestyle Design, het was vrij breed. Het medium was vrij om te kiezen, dus ik was een jaar of twee aan het spelen met verschillende materialen. En op een gegeven moment kreeg ik gewoon mijn handen op textiel en het klikte. Het was niet echt gepland, het gebeurde en voelde goed, dus ik bleef erbij."

The Art of RAW: Lenny Stöpp

Rustig en weloverwogen neemt Lenny de tijd om zijn artistieke leven tot nu toe in detail te beschrijven. Kunst, zo lijkt het, was een natuurlijk carrièrepad. Hij is geboren en getogen in Nederland, door zijn moeder, een grafisch ontwerper en vader, een praktische hands-on technicus, die de twee benaderingen in zijn werk combineert. Al op jonge leeftijd wist Lenny dat hij verschillende creatieve wegen wilde verkennen, waarbij hij zich tijdens zijn studie concentreerde op praktische lessen zoals tekenen, houtbewerking en naaien. Dit was het begin van zijn diepgaande verkenning van materialen en processen.

Hij exposeerde op meerdere shows sinds de start van de wereldwijde pandemie en heeft geloofwaardige erkenning gekregen in heel Europa. Met een aanstaande tentoonstelling in Napels in het verschiet, lijkt het erop dat de attente kunstenaar nog meer aan populariteit kan winnen in de kunstwereld, land voor land.

Met een uitgesproken aandacht voor detail herhaalt Lenny zijn methodische benadering van het project, wat resulteerde in het uitvinden van een nieuw materiaal door zijn eigen creatieve recept, met behulp van apparaten, ingrediënten en veel experimenten.

Andere deelnemers

MESSMERIZING

Vorige Volgende

Andere deelnemers

MESSMERIZING