Zoeken

Sluit zoeken
Video

Enriching reality

Designing rules for human-centered AR, VR and Voice technologies

Door Rathenau

Play video

Het Rathenau Instituut organiseert een online talkshow over de impact van AR, VR en Voice technologieƫn. In de talkshow zullen Rathenau-onderzoekers Dhoya Snijders en Rinie van Est te zien zijn, die inspirerende gasten ontvangen en bespreken wanneer AR, VR en Voice ons leven verrijken - en wanneer ze het verarmen.

Door de opkomst van augmented reality, virtual reality en stemsystemen is ons leven doordrenkt van de digitale wereld. Deze nieuwe vormen van immersieve technologie brengen onze stemmen, gezichten, emoties en omgeving in kaart en imiteren ons. Neem bijvoorbeeld gezichtsherkenning, digitaal klonen van gezichten en stemassistenten die steeds menselijker klinken. Onze ervaring van de digitale wereld wordt ook intuĆÆtiever. De virtuele realiteit brengt ons naar virtuele werelden en in augmented reality zien en horen we virtuele elementen in de fysieke omgeving: van tekst tot kunstwerken. In de talkshow bespreken we de doorbraak van de immersieve technologie. Kunnen we nog onderscheid maken tussen echt en nep? En is een werkelijkheid die doordrenkt is van digitale technologie verrijkt, of verarmd?

Rathenau-onderzoekers Rinie van Est en Dhoya Snijders ontvangen inspirerende gasten tijdens een live talkshow: Artist in Residence Nicky Liebregts, Liza Cornet, die de invloed van VR op ons zelfbeeld aan de Universiteit Leiden onderzoekt, en Maarten Lens-Fitzgerald, oprichter van Open Voice en kampioen van de spraaktechnologie die meer is dan een gadget.