Zoeken

Sluit zoeken
Video

Bump Galaxy: Virtual Care, E-health, Digital Love

Een virtuele wereld en gemeenschap voor geestelijke gezondheid

Door Bianca Carague

Play video

Bump Galaxy is een virtuele wereld en community voor de geestelijke gezondheidszorg die is geprototypeerd op de open wereld sandbox-game Minecraft. Het werd steeds belangrijker tijdens de pandemie waarin behoefte ontstond aan nieuwe intimiteit op digital platforms.

Bump Galaxy is een virtuele gemeenschap voor geestelijke gezondheid en zorg in een gamewereld, geprototyped in Minecraft door ontwerper-onderzoeker Bianca Carague (2020, afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven). Het deïnstitutionaliseert de gezondheidszorg door mensen van over de landsgrenzen, zorgpraktijken en expertisegebieden heen samen te brengen waarbij de scheidslijn tussen een consument en expert of een zorgverlener en zorgontvanger vervaagt. In Bump Galaxy kunnen leden van de gemeenschap verschillende ‘Care Commons’ bezoeken: een bos voor meditatie, duinen voor zelfreflectie, een onderwereld om je angsten onder ogen te zien, een sneeuwveld en een onderwatertempel ontworpen om trauma’s bloot te leggen en via diepe hypnotiserende visualisering toegang te krijgen tot het onderbewustzijn.

Leden van Bump Galaxy kunnen virtueel geestelijke gezondheidszorg professionals van over de hele wereld ontmoeten. Naarmate de gemeenschap groeit, groeit ook de wereld, waardoor het landschap een directe weerspiegeling is van de gemeenschaps collectieve geestelijke ontwikkeling.