Zoeken

Sluit zoeken
Video

The ‘My Data, My Self’ Exhibition

A walk-through with Chris & Caroline

Door Design Informatics, DDI and Imagination Lancaster

Play video

We recreëren onze persoonlijke tentoonstelling hier in Edinburgh en Chris Speed en Caroline Parkinson zullen u door de tentoonstelling loodsen en de reis van het leven van drie mensen (Eric, Anna en Hugo) navigeren die samen met hun persoonlijke gegevens nieuwe manieren van leven hebben ontworpen. Alle drie van onze onderwerpen volgen hun gegevens om hen te helpen in hun dagelijks leven.

Deze tentoonstelling verkent hun databehoeften en -verwachtingen hoe zij door bedrijven werden tegemoetgekomen, waarbij zij ook werden geconfronteerd met speculatieve ontwerpprototypes die de breedte laten zien van wat er met data-objecten kan worden gedaan. Geïnspireerd door deze provocaties ontwierpen Eric, Anna en Hugo hun eigen prototype om hun op maat gemaakte dataproblemen op te lossen.

Onderweg zal de tentoonstelling de ethische uitdagingen uitpakken waarmee Eric, Anna en Hugo worden geconfronteerd, aangezien grote commerciële en maatschappelijke organisaties de controle hebben over het gebruik van hun data.

Aan het einde van de ervaring wordt u uitgenodigd om door drie deuren te lopen die aangeven hoe u wilt dat uw eigen persoonlijke gegevens in de toekomst worden beheerd: Eric's voorzichtige manier, Anna's open proces, of Hugo's ondernemerspad.