Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Toegankelijkheid

We streven ernaar dat Dutch Design Week (DDW) een evenement is dat voor iedereen toegankelijk is. DDW is lerende in het toegankelijk maken van het evenement en de komende jaren zullen we steeds meer stappen ondernemen om DDW zo toegankelijk mogelijk te maken.

Op deze pagina vind je de stappen die we voor dit jaar hebben ondernomen, maar ook zaken waar we de komende jaren aan gaan werken maar dit jaar nog niet geïmplementeerd zijn.

Als je vragen, verzoeken of tips hebt met betrekking tot toegankelijkheid, stuur dan een e-mail naar accessibility@dutchdesignfoundation.com. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt tijdens DDW, dan kun je die ook kwijt via bovenstaand mailadres.

Over DDW

Tijdens DDW zijn er op meer dan 100 locaties verspreid over de stad exposities te bezoeken. De meeste locaties zijn zonder ticket (gratis) te bezoeken, voor een aantal (grote) locaties heb je wel een DDW ticket nodig. Hier kun je zien voor welke locaties je een DDW ticket nodig hebt.

Om de toegankelijkheid van de verschillende locaties zo goed mogelijk in beeld te brengen, proberen we zo veel mogelijk informatie op te vragen bij alle deelnemers. Helaas krijgen we niet altijd de volledige informatie met betrekking tot fysieke toegankelijkheid van alle locaties. Hoewel we ervoor proberen te zorgen dat zo veel mogelijk locaties goed toegankelijk zijn, zijn er nog een aantal locaties niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bellen voor vragen of hulp tijdens DDW

Heb je tijdens DDW vragen, hulp nodig of wil je advies inwinnen met betrekking tot toegankelijkheid? Via dit telefoonnummer 0642406554, kun je tijdens DDW tussen 11.00 en 18.00 uur contact opnemen.

Ondersteuner

Elke bezoeker in een rolstoel of met een visuele beperking met een geldig DDW ticket mag voor één ondersteuner een gratis DDW polsbandje ophalen. Deze kun je alleen ophalen bij de ticketbalies in het Klokgebouw, Microlab Hall, Sectie-C, Station Eindhoven Centraal, DDW Ticketsale location - Heuvel en het Van Abbemuseum. Polsbandjes voor begeleiders zijn dus niet online te koop.

Rolstoelgebruik

Locaties

De meeste DDW locaties zijn volledig of deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Per programma-onderdeel kun je op de website terugvinden of de locatie volledig rolstoeltoegankelijk* is, deels rolstoeltoegankelijk** of niet rolstoeltoegankelijk. Dit is terug te vinden in de informatiekolom aan de linkerkant op de pagina van de specifieke locatie/expositie. Heb je hulp nodig op de locatie zelf, spreek dan de medewerkers van de desbetreffende locatie aan of zij je kunnen helpen.

Aangepaste toiletten

Aangepaste toiletten zijn aanwezig op de volgende locaties:

Strijp-S

Sectie-C

Centre

Station

West

Strijp T+R

Voor andere locaties kun je dit terugvinden in de informatiekolom aan de linkerkant op de pagina van de specifieke locatie/expositie.

Zonnebloemauto voor rolstoelgebruikers

DDW bezoekers die gebruik maken van een rolstoel kunnen zich tijdens DDW, op vertoon van hun polsbandje, door een Zonnebloemauto gratis van en naar alle DDW locaties laten vervoeren. De Zonnebloem auto kan tijdens DDW elke dag tussen 11:00 en 18:00 uur worden gereserveerd door te bellen naar 040 218 00 00. 
Let op: De auto dient minstens 60 minuten vooraf gereserveerd te worden.

Verlaagde ticketbalie in Klokgebouw 

Voor mensen die behoefte hebben aan een lagere ticketbalie is een verlaagde balie aanwezig bij de ticketverkoop in het Klokgebouw.

* Volledig rolstoeltoegankelijk is: ingang zonder drempels, een drempel van maximaal 2 cm hoog of een ramp. Alle ruimtes zijn toegankelijk zonder hoogteverschillen van 2 centimeter of meer of zijn berijdbaar gemaakt met oprijplaten en drempelhulpen. De doorgangen en looppaden zijn tenminste 90 cm breed.

**Deels rolstoeltoegankelijk: ingang zonder drempels, een drempel van maximaal 2 cm hoog of een ramp. De meeste ruimtes zijn toegankelijk zonder hoogteverschillen van 2 centimeter of meer of zijn berijdbaar gemaakt met oprijplaten en drempelhulpen. De doorgangen en looppaden zijn tenminste 90 cm breed.

Hulphond welkom

Het gehele evenement is toegankelijk voor een hulphond. De hond dient wel een tuigje te dragen waarop duidelijk zichtbaar is dat het een hulphond is.

Prikkelarme ruimtes en tijdstippen

Er zijn geen specifieke prikkelarme ruimtes of momenten tijdens DDW. Wel kunnen we aangeven dat het op bepaalde momenten minder druk is: zo is maandag 23 oktober over het algemeen een rustige dag op de meeste locaties. Houd er rekening mee dat het op de grote locaties, zoals de Graduation Show van Design Academy Eindhoven of het Klokgebouw, over het algemeen altijd druk is. In onderstaand overzicht kun je zien op welke dagen en tijdstippen het over het algemeen minder druk is.

EHBO

Tijdens DDW is er op Strijp-S een EHBO post aanwezig in het Klokgebouw en een mobiele ploeg die rondloopt in het gebied Strijp-S. Voor alle andere locaties geldt dat de medewerkers/organisatie van de betreffende locatie ingelicht dient te worden. Zij kunnen mogelijk eenvoudige EHBO gevallen zelf behandelen of doorverwijzen. In geval van nood, neem altijd contact op met 112.

Cultuur Inclusief

Mensen die omwille van te weinig financiële middelen geen DDW ticket kunnen kopen, kunnen zich aanmelden via de website van Cultuur Inclusief. Cultuur Inclusief beheert een beperkt aantal kortingsbonnen voor DDW23. Via de website van Cultuur Inclusief kun je lezen hoe je in aanmerking kan komen voor korting. De organisatie van DDW zorgt voor de beschikbaarstelling van de tickets en heeft geen inspraak in de verdeling van de kortingsbonnen. Voor meer informatie kan je terecht bij de organisatie Cultuur Inclusief.

Goed om te weten

  • Er is geen verzorgings- en verschoonruimte (met een tillift) aanwezig.
  • Barren van bijvoorbeeld de foodtrucks en The Bar op het Ketelhuisplein en andere balies zijn niet verlaagd (m.u.v. de ticketbalie in het Klokgebouw). 
  • Triggers voor bijvoorbeeld epilepsie worden niet (altijd) weergegeven bij de ingang van de exposities.