Zoeken

Sluit zoeken
Community

SUPERPOWERS TO THE PEOPLE

28 July 2019

Technologie geeft de mensheid superpowers. The sky is the limit als het gaat om het vormgeven van ons lichaam, de aarde en onze geest. Maar beschikken we straks allemaal over superkracht, superschoonheid en worden we allemaal heel oud of is dat alleen voor de happy few?

En wie gaat in de toekomst bepalen wat het nieuws is? Wie hebben de macht over informatie? Komt dat te liggen bij de social media, internet, big-data, propagandamachines gevoed door dictators of megagrote bedrijven?

Wat is de rol van de natuur in een wereld waarin 80% van de bevolking in steden woont?

Manifestations geeft inzicht in de dilemma’s die technologische superpower met zich meebrengt en laat de mensvriendelijke opties zien: superpowers die in jouw voordeel werken. Superpowers to the people.

Breed aanbod

Na drie succesvolle edities vult Manifestations voor het derde jaar op rij de 9e verdieping van het Veemgebouw op Strijp-S met robots, e-fashion en wearables, Virtual Reality en Artificial Intelligence. Onder de noemer Young Talents wordt het beste werk van recent afgestudeerde studenten van Nederlandse kunstacademies getoond. Maak kennis met het handtasje van de toekomst, 3D geprinte kleding, vermakelijk onhandige robots, waarschuwende tattoos, strategische digital privacy-games en veel meer. Op het programma staan verder workshops voor kinderen, lezingen, performances, en meet-ups. De eerste namen zijn bevestigd; houd vanaf nu de website en social media in de gaten voor het volledige programma en speciale events.

www.manifestations.nlwww.facebook.com/manifestations.nlwww.instagram.com/_manifestationswww.twitter.com/Manifestations_

Manifestations is een productie van ViolaVirus, MAD emergent art center.Met dank aan Gemeente Eindhoven, Mondriaanfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, VSB fonds, Prins Berhard Cultuurfonds, High Tech Campus, en vele anderen.

Locatie en openingstijden:VeemVeemgebouw, 9de verdieping (ingang zijkant)Torenallee 1005617 BE Eindhoven20 t/m 28 oktober, elke dag van 11:00 tot 18:00Toegankelijk voor mindervaliden en Kinderprogramma

———————————————————————————————-

Play video