Zoeken

Sluit zoeken
Community

Zou je me kunnen geloven als ik je vertelde dat je je kleren oneindig kunt gebruiken?

03 October 2019

Het is geen mythe meer maar nu een feit. Het is eigenlijk al uitgevonden door Chloe Severien in het nieuwe innovatieve project - "Biophilia": The Infinite Re-usable Knitwear, dat dit jaar deelneemt aan de Dutch Design Week.

Het hergebruiken en ontwerpen van je kleding in verschillende vormen is nu de innovatieve realiteit waarin we leven.

 

Het geheim zit in het nieuwe systeem dat is gebaseerd op gebreide kleding en PET-garen. Meestal gebruikt om banden te versterken, maar wie had kunnen vermoeden dat banden onze kleding een eeuwigheid hadden kunnen geven?

 

Het geheime ingredi√ęnt - PET-garen. Het is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en het is extreem sterk, kleurrijk en glanzend. Precies zoals we het willen.

 

Bovendien kan PET-garen ook helpen de ecologische voetafdruk van de mode-industrie te verminderen.

 

Wil je leren hoe de magie werkt?

 

De gebreide kleding bestaat uit één garen die aan elkaar loopt, waardoor het gemakkelijk onwikkelbaar is door aan het einde van het jaar te trekken. Hierdoor kan een nieuw ontworpen kledingstuk meteen worden gebreid. Dat is de kracht  van de oneindige herbruikbare gebreide kleding.

 

BEKIJK HET NU! WWW.MANIFESTATIONS.NL

 

Locatie en openingstijden:

 

Veemgebouw, 8e en 9de verdieping (ingang zijkant)Torenallee 1005617 BE Eindhoven19 t/m 27 oktober, elke dag van 11:00 tot 18:00   Toegankelijk voor mindervaliden en leuk voor de kids Gratis toegankelijk

 

Meer informatie: www.manifestations.nlwww.facebook.com/manifestations.nlwww.instagram.com/_manifestationswww.twitter.com/Manifestations_

 

Author: Denitsa Peneva