Zoeken

Sluit zoeken
Community

Op zoek naar een manier om je dag LICHT te maken?

11 October 2019

Reinout Scheepers is al van kinds af aan gefascineerd door licht. Voor zijn afstudeer soloproject aan de AKI ArtEZ Art Academy dat wordt gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week, onderzocht hij hoe je een meeslepende ervaring kunt bieden met licht en verhalen vertellen. Daarom ontwikkelde hij een modulair led-systeem genaamd PixelFlex.

De verbazingwekkende visuele ervaring genaamd Circulux verkent een nieuwe dimensie in pixelverlichtingssystemen. 6.000 programmeerbare LED's geconfigureerd in een op maat gemaakte semi-transparante rig werken samen om een ​​intense 360-graden ervaring te leveren.

 

Wat is de technologische aanpak?

 

De PixelFlex-modules dienen als bouwstenen voor deze installatie. Circulux is een voorbeeldopstelling waar deze flexibele transparante lichtmatten kunnen worden gebruikt.

 

Waarom is het werk innovatief?

 

Deze kleurrijke lichtinstallatie is een combinatie van muziek en geluidseffecten en biedt een complete ervaring waarbij je opgaat in een andere wereld. Tegenwoordig zien we talloze VR-installaties met het grote nadeel dat je volledig bent afgesloten van de buitenwereld. Via de transparante LED-modules kan de installatie worden bekeken en gaat de verbinding met de buitenwereld niet verloren. Het werk is door anderen beschreven als analoge virtual reality en een buitenlichamelijke ervaring.

 

Waarom is het kunstwerk kritisch?

 

De term 'privacy' heeft bijna geen waarde meer, het is tegenwoordig meer een voorrecht dan een recht. Hoewel we het eens zijn met de vervelende cookie-pop-ups en dubieuze privacyvoorwaarden, hebben we vaak geen idee wat er met onze gegevens gebeurt. Circulux weerspiegelt het beklemmende gevoel van voortdurend te worden gevolgd en probeert u bewust te maken van de gevaren van datamining.

 

Het kunstwerk is genomineerd voor de Manifestations Young Talent Award:

afstuderen 2019 AKI ArtEZ Academy

 

BEKIJK HET NU! WWW.MANIFESTATIONS.NL

 

Meer informatie:

www.manifestations.nl

www.facebook.com/manifestations.nl

www.instagram.com/_manifestations

www.twitter.com/Manifestations_

 

Locatie en openingstijden:

 

Veemgebouw, 9de verdieping (ingang zijkant)

Torenallee 100

5617 BE Eindhoven

19 t/m 27 oktober, elke dag van 11:00 tot 18:00  

Toegankelijk voor mindervaliden en leuk voor de kids

Gratis toegankelijk

 

Author: Denitsa Peneva