Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Ontdek het DDW Talks programma!

27 September 2019

© Ma-tt-er
Voor het eerst heeft Dutch Design Week (DDW) dit jaar samen met verschillende partners een DDW Talks programma gecureerd. Aan de hand van zeven thema’s onderzoeken we de vele facetten van design. Samen met belangrijke sleutelfiguren uit het ontwerpveld en daarbuiten, verkennen we diverse ontwerpdisciplines, bespreken we de actualiteit, blikken terug op het verleden en werpen een blik in de toekomst. Ontdek de verschillende thema’s en data hieronder.

Zondag 20 oktober - Architecture & Public Space

In de Architecture & Public Space Talk wordt nagedacht over nieuwe ontwerpconcepten voor de toekomst van bouwen, stedelijke transformatie en openbare ruimte. Kom meer te weten over circulariteit, technologie en steden creëren met en voor mensen. 

Maandag 21 oktober - Social Design

Op deze Social Design dag nemen we je mee door enkele best practices in social design, van conversation pieces tot systeemverandering. We ontdekken hoe divers het vakgebied eigenlijk is en wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van de casus van Field H@cks gaan we met elkaar in discussie, want wanneer is je social design project een succes? Hoe meet je dit, hoe creëer- en behoud je impact? We gaan in op verschillende aanpakken voor het creëren van eigenaarschap en hoe je jezelf kan ‘weg’ ontwerpen. 

Dinsdag 22 oktober - Future Living

Leolux en Frame verzorgen tijdens DDW Talks samen de presentatie van een inspirerende en fantasierijke visie op de toekomst van wonen. Johannes Torpe en Studio Lonk vertellen over hun bijzondere ontwerpoplossingen, met baanbrekend interieurontwerp en architectuurconcepten die de traditionele grenzen overschrijden.

Woensdag 23 oktober - Bio Design

In de Bio Design Talk praten we je bij over het zich snel ontwikkelende vakgebied Bio Design. Bio Design overschrijdt de grens tussen het ‘gemaakte’ en het ‘aangeborene’. Bio Design haalt imitatie en biomimicry in, waarmee de grenzen tussen organismen en objecten vervagen. Een gelukkig huwelijk tussen biologie en technologie.

Donderdag 24 oktober - Art & Collectables

In samenwerking met onze kunst- en verzamelpartners presenteren we de Art & Collectables Talk. We duiken in het ecosysteem van ‘collectable design'. Specialisten uit zowel de kunst- als de ontwerpindustrie delen hun inzichten over de nieuwste initiatieven om de markt van collectables op het gebied van kunst en technologie te verbreden. Daarnaast deelt Studio Drift, DDW Ambassadeur, hun kennis in een exclusieve DDW19 Masterclass.

Vrijdag 25 oktober - Digital Design

In samenwerking met Dutch Digital Design organiseert DDW 'Digital Friday’. Tijdens het event, wat vorig jaar plaatsvond onder de naam 'Forward/ Talks', staan vooraanstaande bureaus en merken op het podium. Ze presenteren interactieve projecten, vertellen over de samenwerking tussen verschillende disciplines die daarbij komt kijken en delen hun visie op de toekomst van ‘digital design’. Aanvullend zullen jonge creatieve talenten van toonaangevende onderwijsinstellingen naar aanleiding van hun ochtendworkshop in SintLucas (een samenwerking met Nederlandse digitale bureaus) een presentatie geven.

Zaterdag 26 oktober - Craft & New Materials

De Craft & New Materials Talk brengt je terug naar de essentie van ontwerp en toont je voorbeelden van materiaalonderzoek en nieuwe ambachtstechnieken: zowel op experimenteel niveau als grootschalige toepassingen voor de industrie.