Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werkt elke dag aan een slim, vaardig en creatief Nederland. Een land waar je jezelf mag en kan zijn. Een land waar iedereen mee kan doen. Waar je de vrijheid hebt om je te ontwikkelen en te uiten. Als iedereen een gelijke kans krijgt, dan kan al het talent in Nederland bloeien. Van de handigste handen tot de knapste koppen.

“De creatieve sector is goed voor ongeveer vier procent van alle banen in Nederland”, vertelt Dewi van de Weerd, ambassadeur voor Internationale Culturele Samenwerking, Ministerie van Buitenlandse Zaken. “Wereldwijd is dat bovengemiddeld. Dat maakt het voor Nederland des te belangrijker om onze cultuur en creatieve industrie op de kaart te zetten. En daarvoor is Dutch Design Week een van onze vlaggenschepen: een internationaal bekend evenement. Hier komt de crème de la crème van Nederlandse én internationale ontwerpers.”

Innovaties

“Dutch Design Week is een mooi moment voor ontwerpers om hun creaties met de wereld te delen en om internationaal te netwerken. Maar ook voor Nederland om nieuwe ideeën binnen te halen.” Een voorbeeld: “Onze zomers worden warmer door de opwarming van de aarde. Er zijn landen waar ze huizen bouwen op een manier dat er binnen, zonder airco, een natuurlijke luchtcirculatie ontstaat. Zo kan bijvoorbeeld onze bouwsector leren van andere landen. Zulke innovaties maken Dutch Design Week elk jaar enorm inspirerend.”