Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Beacons keren terug naar DDW24: ideeën in actie

26 September 2024

Gaia, how are you today? - Yufei Gao - Design Academy Eindhoven Graduation Show - DDW23 - © Almicheal Fraay
Dutch Design Week (DDW) vraagt ieder jaar drie toonaangevende ontwerpers om zich als beacons aan DDW te verbinden. Tijdens DDW23 waren dat onder andere de zussen Sanne en Neele Kistemaker, de oprichters van de sociaal-ontwerpstudio Muzus, en Stefan Diez, oprichter van DIEZ OFFICE en Hoofd Industrieel Ontwerp bij Die Angewandte in Wenen. Deze pioniers in hun vakgebied keren deze editie terug met nieuwe perspectieven op de dynamische wereld van design.

Muzus

“We zien onze rol als beacon als dé kans om te benadrukken dat samenwerking de kracht is van het social design veld. Samenwerken om een zo goed mogelijke samenleving voor de toekomst te realiseren: één waar we allemaal in willen leven.”

Muzus - Design Academy Eindhoven Graduation Show - DDW23
© Almicheal Fraay

Tijdens Dutch Design Week 2024 zal Muzus het project Meaningful Encounters presenteren op het Ketelhuisplein. Dit project benadrukt hoe betekenisvolle ontmoetingen het hart vormen van social design. De interactieve installatie biedt bezoekers de mogelijkheid om de kracht van verbeelding te verkennen en manieren te ontdekken om de juiste omgeving te creëren voor ontmoeting en co-creatie.

Stefan Diez

“Het is niet genoeg om alleen circulaire producten te ontwerpen. We moeten het gehele systeem overwegen, de volledige infrastructuur van grondstoffen tot aan retail.”

Stefan Diez - Design Academy Eindhoven Graduation Show - DDW23
© Almicheal Fraay

Een nieuw perspectief op goed en duurzaam design is noodzakelijk voor de ontwerpen van morgen. Daarom geeft Stefan Diez het podium aan de volgende generatie ontwerpers. Tijdens Dutch Design Week maken zijn studenten Industrieel Ontwerpen van University of Applied Arts uit Wenen deel uit van Class of '24, een groepstentoonstelling in het Klokgebouw met projecten van verschillende ontwerpopleidingen. Stefan deelde eerder met Dutch Design Week hoe het lesgeven hem de mogelijkheid geeft om terug te kijken op zijn eigen ontwerpfilosofie en kennis door te geven aan de volgende generatie. 

Naast Muzus en Stefan Diez verwelkomt Dutch Design Week drie opvolgende beacons op DDW24.