Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Wageningen University & Research

'To explore the potential of nature to improve the quality of life'

Dat is de missie van Wageningen University & Research. Ruim 7.600 medewerkers, 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers uit meer dan 100 landen dragen hier aan bij. Ze doen dat niet alleen in Wageningen maar verspreid over de hele wereld. Dit doen ze in het domein van gezonde voeding en leefomgeving met behulp van eigen onderzoek voor overheden en het bedrijfsleven.

Wageningen Aanpak

De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s onontbeerlijk. Dit sluit aan bij de ambitie Finding Answers Together.

Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden:

  • Voeding, voedsel en biobased productie
  • Natuurlijke hulpbronnen en leefomgeving
  • Maatschappij en welzijn

Wageningen University & Research (WUR) is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research.

Play video