Zoeken

Sluit zoeken
Class of 23

(Archief) École Camondo x Dutch Design Week

Ontdek de projecten van vier jonge talenten van de Camondo School, afgestudeerd in 2023: ecodesign, ambacht, nieuwe technologie.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
The Archetype Collection by Léo Achard — © Léo Achard

De tentoonstelling toont de getalenteerde afgestudeerden Léo Achard, Sarah Louche, Mathias Menager en Marine Plantefeve en hun afstudeerprojecten voor 2023 aan de Camondo School. Dit is een unieke kans voor deze jonge talenten om hun creativiteit te uiten op het grootste designevenement in Noord-EU.

PRODUCT & AMBACHTELIJK ONTWERP

De Archetype-collectie van Léo Achard wil onze kijk op alledaagse voorwerpen veranderen en de visuele codes van hergebruik uitdagen. De industriële productie van het verleden wordt de ambachtelijke productie van de toekomst. Hiertoe worden verouderde industriële objecten getransformeerd tot nieuwe met suggestieve vormen. Van het ene archetype naar het andere, van de ene functie naar de andere en van de ene vorm naar de andere, de objecten in de collectie vormen een dialoog en creëren een nieuwe esthetiek. Hier is magie aan het werk, die het over het hoofd geziene transformeert in het vanzelfsprekende.

De Vina Scaena-collectie van Sarah Louche biedt een gevoelige ervaring van wijnproeven in de open lucht. De objecten creëren een setting en komen tot leven in een wijnlandschap. De materialiteit en het formele aspect verwijzen naar de regio Maine-et-Loire, het dorp Savennières en de wijngaarden, met hun buitengewone geologische bijzonderheden. Het gebruik van bepaalde materialen, zoals de kleigrond aan de oevers van de Loire die wordt gebruikt om de proefvaatjes te maken, suggereert een andere benadering van materiaal en dit unieke moment.

SPECULATIEF & SOCIAAL ONTWERP

"TO LIVE IN SPACE" door Mathias Menager. De kosmos kent vele beperkingen. Hoe kunnen ruimtes worden ontworpen om de gezondheid en optimale prestaties van de bemanning te behouden? Om meer te doen dan alleen "overleven" in de ruimte, moeten we omgevingen creëren die positief bijdragen aan het welzijn gedurende de maanden en jaren dat de missies zullen duren. En aangezien steeds meer astronauten reizen, is het belangrijk dat onze omgevingen meer zijn dan de krappe mechanische interieurs van het Internationale Ruimtestation, dat vandaag de dag de stand van de techniek voor langdurige ruimtevluchten vertegenwoordigt.

ONZE GEZONDHEID EN ONS WELZIJN STIMULEREN

"De schoonheid van zorg" door Marine Plantefeve. Ziekenhuizen zijn gebouwd rond één enkel doel: zorgen en genezen. Dit is een veeleisende en complexe rol en we zijn ons dagelijks bewust van de moeilijkheidsgraad en de prestaties ervan. Ziekenhuizen worden steeds beter in het repareren van lichamen, maar zijn we alleen maar lichamen? Onze relatie met de wereld en met anderen is gebaseerd op emotie. Een hypothese: de schoonheid van de wereld, de schoonheid van dingen en wezens is de balsem die ons kalmeert, het elixer dat ons op de been houdt. Ziekenhuizen kunnen niet langer concessies doen aan deze subtiele dimensie van zorg: de schoonheid ervan! Het doel van dit proefschrift is om deze hypothese en haar implicaties te bevestigen op basis van een onderzoek naar het belang dat in ziekenhuizen aan schoonheid wordt gehecht.

The Vina Scaena collection by Sarah Louche — © Sarah Louche

TO LIVE IN SPACE by Mathias Menager — © Mathias Menager

The beauty of care by Marine Plantefeve — © Marine Plantefeve

Andere deelnemers

Class of 23

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 23