Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

ECHOES

Meubilair, micro-architectuur geïnspireerd op design-en architectuurgeschiedenis.

STREETS — © Nathalie Samain

MAN architecten en meubelmaker STOONIE lanceren een collectief onder de naam ECHOES waarin ze meubels en objecten ontwerpen die geïnspireerd zijn op design- en architectuurgeschiedenis. De stukken worden gemaakt in eigen atelier (Gent, België) en in samenwerking met lokale partners.

TILT

Geïnspireerd door het minimalisme van de jaren '70, met invloeden van kunstenaars zoals Donald Judd en Dan Flavin, is dit ontwerp een staaltje van strakke geometrie.
Het object wordt onder een bepaalde hoek tegen de wand geplaatst, wat een boeiende relatie creëert tussen het meubel, de ruimte en de toeschouwer.

Standaard uitvoeringen zijn beschikbaar in multiplex berk en marmer. Daarnaast werken we verder aan andere varianten en werken we op maat.

STREETS

Dit ontwerp is geworteld in de architecturale geschiedenis, geïnspireerd door Renaat Braem’s ‘Het lelijkste land ter wereld’ (1968) en zijn kritiek op het Belgische bouwlandschap en de stedenbouwkundige verrommeling. Het concept omvat een compositie van kenmerkende volumes, een herkenbaar Belgisch ‘straatbeeld’.

Het prototype is vervaardigd in multiplex Okoumé met aluminium details en elk volume in de cadans heeft een eigen functionaliteit gaande van opengaande daken, uitschuifbare tabletten en frontale kastdeuren.

Om het concept kracht bij te zetten wordt de finale versie uitgevoerd in gelakt meubelwerk, kleur terracotta met aluminium details.

PIVOT

Dit ontwerp haalt zijn inspiratie uit de iconische ‘Barboy’ van Verner Panton en ‘Boby’ van Joe Colombo. Het kenmerkt zich door drie volumes die zich verhouden volgens de gulden snede en die worden 'uitgevouwen' door een messing spil.

In de geest van ‘Echoes’ wordt het meubel onder andere uitgevoerd in het iconisch Alpi fineer naar het ontwerp van Ettore Sottsass.

Over MAN x STOONIE

Maak kennis met een samenwerkingsverband waar architecturale visie samenvloeit met ambachtelijk vakmanschap. MAN architecten, een multidisciplinair architectenbureau gevestigd in Sint-Niklaas en Gent, en Stoonie , een ambachtelijke meubelmaker uit Gent, bundelen hun krachten. Samen, puttend uit de expertise van architecten, interieurontwerpers en meubelambachtslieden, zetten we ons in om omgevingen en objecten vorm te geven die inspireren.
TILT — © Nathalie Samain
Strijp T+R area, Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30 , Map No. A2
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig