Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Healing Inscape: Sacrifice & Rebirth

Dit project onderzoekt zelfheling van trauma’s via 3D-kunst. Het visualiseert het onderbewustzijn van de kunstenaar en combineert psychotherapie met kunst. Het werk biedt een veilige ruimte voor emotionele ontlading en psychologische groei.

Persoonlijke en Maatschappelijke Struggles

Dit werk verkent de psychologische reis van het losmaken van de familie terwijl men naar persoonlijke identiteit zoekt. De kunstenaar vangt herinneringen aan verstikkende familieconflicten en de eenzaamheid en hulpeloosheid veroorzaakt door de conservatieve waarden van haar geboortestad. Deze ervaringen leiden tot een diepere reflectie op maatschappelijke normen, waarbij haar werk op authentieke wijze droomachtige scènes herschept die symbool staan voor haar innerlijke wereld en mentale toestanden.

Beperkingen van Communicatie

De kunstenaar ziet taal als een beperkend middel voor communicatie, vooral binnen familieverhoudingen, wat leidt tot misverstanden en bijdraagt aan depressieve neigingen. Als visueel kunstenaar overweegt ze de mogelijkheid om haar gedachten en gevoelens te visualiseren om deze communicatiekloven te overbruggen en het wederzijds begrip binnen haar familie te verbeteren.

Kunst als Therapie

Geïnspireerd door het concept van inscape in kunsttherapie, gebruikt de kunstenaar 3D-kunst als medium om haar innerlijke wereld te visualiseren. Deze benadering biedt een rijke, multidimensionale omgeving voor zelfexpressie, waardoor zowel de kunstenaar als het publiek emoties en ervaringen kunnen verkennen en verwerken. Door gebruik te maken van diepte en ruimtelijk ontwerp, bevordert 3D-kunst een diepere verbinding met innerlijke gedachten en gevoelens via gedetailleerde visuele representatie en interactieve elementen.

Play video
Play video

Over Yulin Yao

Yulin Yao, een visueel kunstenaar die in 2024 afstudeerde aan St. Joost Situated Design, werkt met 3D-design, Virtual Reality en installatiekunst.

Haar werk, beïnvloed door oosterse mystiek en religies, onderzoekt maatschappelijke kwesties in Oost-Azië, gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen. Met diverse media presenteert ze complexe sociale thema’s vanuit verschillende perspectieven en zet ze aan tot reflectie op de moderne wereld.