Zoeken

Sluit zoeken
Working on the type specimens — © Francesco Scheffczyk

Deze workshop richt zich op het creëren van lettertypes met behulp van AI-tools die tijdens de workshop worden verstrekt. Na een inleiding beginnen de deelnemers aan een experimentele reis om hun eigen lettertypes te creëren. De letterexemplaren worden afgedrukt op een risoprinter en tentoongesteld

Dag 1, 23.10 - Inleiding tot het werken met generatieve AI

Tijdens de eerste dag geven we een algemeen overzicht van letterontwerp en het werken met generatieve AI, met name tekst-naar-beeld modellen. Daarna ga je aan de slag en experimenteren met kleine tools en workflows om een beter begrip te krijgen van generatieve AI. Tot slot bereiden we ons voor op de grote experimentele fase op de tweede dag.


We ontmoeten elkaar op dag 1 (23.10.24) van 14:00 - 18:00 uur.

Dag 2, 24.10 - Experiment, experiment, experiment

De tweede dag staat in het teken van experimenteren. Je leert alle tools kennen die we voor je hebben voorbereid. Je werkt ermee, probeert ze te breken en te hacken. Met als doel het creëren van unieke lettertypes die passen bij jouw ideeën en stijl.
Er zal een open sfeer zijn, zodat iedereen in zijn eigen tempo en stijl kan werken. In de tweede helft van de dag zullen we langzaam beginnen met het verzamelen van je resultaten in letterexemplaren die je hebt ontworpen.

We komen bij elkaar op dag 2 (24.10.24) van 10:00 - 18:00 uur. Lunch inbegrepen.

Dag 3, 25.10 - Je lettertypes presenteren

De derde dag staat in het teken van het voltooien van je typemonsters en het afdrukken ervan op een risograafprinter. Deze worden dan opgesteld voor een tentoonstelling in de namiddag in Onomatopee, omringd door andere programmapunten.
Je krijgt ook een typemonster mee naar huis.

We ontmoeten elkaar op dag 3 (25.10.24) van 10:00 - 14:00 uur. Blijf gerust langer voor de tentoonstelling! :)

---

De ruimte is beperkt, dus je moet je registreren. De registratielink volgt binnenkort.
We vragen een kleine bijdrage van €50 om de kosten van lunch en materialen te dekken.

Over KITeGG

KITeGG is een vierjarig gezamenlijk project dat tot doel heeft technologie en maatschappij met elkaar te verbinden door middel van design. Het project wordt gefinancierd door het Federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) en vier deelstaten. Deelnemers zijn onder andere de Hogeschool van Mainz, de Hogeschool van Trier, de Cologne International School of Design (TH Köln) en de Hogescholen van Offenbach en Schwäbisch Gmünd.

An example of a riso printed type specimen — © Paul Eßer

Another example of a riso printed type specimen — © Paul Eßer

Partners
Canal area, Onomatopee Project Space, Lucas Gasselstraat 2a
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig