Reinier van der Wal, beeldend kunstenaar en afgestudeerd aan de HKU Utrecht, onderzoekt in zijn interactieve installatie 'Things' het idee dat alledaagse voorwerpen een ziel hebben, met als doel het bewustzijn over de wegwerpcultuur te vergroten en een duurzamere relatie met onze bezittingen te bevo
Onze relatie met alledaagse voorwerpen heroverwegen
Reinier van der Wal onderzoekt het idee dat alledaagse voorwerpen een ziel hebben in zijn interactieve installatie 'Things', met als doel het bewustzijn over de wegwerpcultuur te vergroten en een duurzamere relatie met onze bezittingen aan te moedigen.
Objecten herwaarderen voor een duurzame toekomst
Het werk van Van der Wal roept op tot een herwaardering van objecten door hun intrinsieke waarde en de verhalen die ze met zich meedragen te erkennen. Hij suggereert dat we door onze relatie met dingen te veranderen een stap kunnen zetten in de richting van een duurzamere samenleving. Dit idee wordt versterkt door deze interactieve installatie, die ons onderdompelt in een realiteit waarin objecten gevoelens hebben en communiceren. Deze aanpak kan helpen het bewustzijn te vergroten dat nodig is om massaproductie en afval terug te dringen.
Met humor en meer inzicht nadenken over onze bezittingen
Via zijn kunstwerken moedigt Van der Wal ons op humoristische en reflectieve wijze aan om opnieuw na te denken over de manier waarop we met onze bezittingen omgaan. Hij stelt vragen als: Waarom gooien we oude gereedschappen en voorwerpen weg die een belangrijke functie hebben vervuld? Is repareren of hergebruik een betere optie? Zijn werk sluit perfect aan bij het thema 'Mensen als scheppers en vernietigers', waarbij hij niet alleen de problemen van de wegwerpeconomie benadrukt, maar ons ook inspireert om een ​​diepere verbinding en zorg voor onze bezittingen te ontwikkelen, wat bijdraagt ​​aan een duurzamere toekomst.