Zoeken

Sluit zoeken
knotto_03 - Ceramic floor lamp — © Jorge Antony Stride

Knotto_03 is een moderne lamp van Catalin Filip. Drie keramische buizen worden bijeengehouden door een kabel die als ratelriem fungeert. Dit industriële detail contrasteert met de organische vorm en het natuurlijke materiaal, wat een unieke esthetiek creëert.

Knotto_03: Een Speelse Fusie van Keramische Kunst en Industrieel Ontwerp

Knotto 03 is een eigentijdse keramische lamp, ontworpen en met de hand vervaardigd door kunstenaar Catalin Filip [Melo Clay] uit zwart vulkanisch steengoed klei. De speelse en verlengde vorm doet denken aan periscoopen en nautische structuren, en de industriële esthetiek wordt verder versterkt door het gebruik van een oranje fluorescerende PVC-kabel. De kabel fungeert als een ratelriem, waardoor de keramische huid van het stuk zichtbaar strak en geplooid is.

Het materiaal wordt getrokken, gebogen en samengedrukt om de vloeibaarheid van de klei uit te drukken, en de resulterende vormen worden vastgelegd en behouden in een steenachtige afwerking, een kenmerk dat het werk van Catalin definieert.

De binnenkant van de buizen is behandeld met bladgoud, waardoor het uitstralende licht een gouden aura krijgt die contrasteert met de opvallende matte keramiek. Elke buis kan in een andere richting worden georiënteerd, waardoor het stuk zich aan elke ruimte kan aanpassen.

Knotto 03 bestaat uit 4 elementen: een basis van vastgezette buizen die zijn vastgebonden met een kabel en 3 extra buizen die bovenop de basis zijn gestapeld.

Over Catalin Filip

Catalin maakt sculpturale keramische objecten geĂŻnspireerd door de organische beweging en vervormingen die optreden in de fysieke omgeving. Hij werkt intuĂŻtief met klei door het materiaal te trekken en te rekken, met de bedoeling de resulterende vormen vast te leggen in een steenachtige afwerking.

knotto_03 — © Jorge Antony Stride

knotto_03 - Detail — © Jorje Antony Stride

knotto_03 - Detail 2 — © Jorge Antony Stride