Wat als wij H.O.W. (huishoudelijk organisch waste) als een hernieuwbare grondstof zouden zien? Dan zou H.O.W. niet zomaar weggegooid worden. Het zou waarde hebben in een wereld van schaarse grondstoffen. We zouden allemaal hiervan profijt van hebben: we zouden met z'n allen H.O.W. crowdsourcen.
Een design-wetenschappelijk onderzoek
Iedereen maakt H.O.W. (huishoudelijk organisch waste). Laten we ons voorstellen dat wij als maatschappij H.O.W. als een waardevolle hernieuwbare grondstof zien. En laten we ons ook voorstellen dat we H.O.W. crowdsourcen. In dit scenario zullen we ons gedrag rondom H.O.W. moeten veranderen. Zodra H.O.W. economische waarde heeft, heeft het ook sociaal en politiek gewicht.
Dit design-wetenschappelijk onderzoek maakt een sociaal biotech voorstel: om H.O.W. als sociale katalysator te gebruiken dat duurzaam gedrag aanmoedigt. We stellen voor H.O.W. biologisch om te zetten tot een hernieuwbaar materiaal. Mensen kunnen het zelf maken en gebruiken. Om dit materiaal te verkrijgen, moet H.O.W. net zoveel gestuurde bioprocessen ondergaan als dat het in onze gedachten een nieuwe betekenis moet krijgen. Empirische laboratorium experimenten en een enquête verkennen deze mogelijkheid. De enquête verzamelt data over hoe H.O.W. er in de prullenbak uitziet. De experimenten stellen vast welke biotech handelingen toe te passen zijn in de huishoudelijke sfeer. Zo'n 50 materiaalmonsters die op verschillende manieren verkregen zijn geven een eerste blik naar wat een H.O.W. materiaal zou kunnen zijn.