Het antwoord op deze vraag vind je in de collectie; '' Codename '' van Studio Tinus by Martijn Straatman. Hier geeft Martijn antwoord op deze vraag met zijn fantasie wereld.
Collabrophone #2 wordt gebruikt om de ontwerpen van Studio Tinus en de soundscape wereld van Cas van Son te overbruggen.
Project ''Codename''
Kijken, dromen en fantaseren, de basis van het creƫren. En in een wereld waar alles ter beschikking staat en we al meer over de ruimte weten dan over bijvoorbeeld de zee is het moeilijk om dat alles los te laten.
Om deze nieuwe collectie te maken heeft Martijn een plek opgezocht in de geschiedenis en wel die van voor de ruimte vaart, eind jaren 30 en de jaren 40. Waar er hevig werd gefantaseerd over buitenaards bestaan en hoe dat er dan wel niet uit zou kunnen zien.
Voertuigen, wezens en verblijf, hoe zou dat er dan uit zien. Deze gedachten in combinatie met een gezonde dosis inspiratie uit deze tijdsgeest is de collectie: ''Codename" tot stand gekomen. En zoals al het onbekende een code naam krijgt ter omschrijving, zo ook de stukken uit de nieuwe collectie van Studio Tinus.
De Collabrofoon
Een doorlopend onderzoeksproject met experimentele instrumenten ontwikkeld door Cas van Son. Door gebruik te maken van de gebruiksvriendelijke Collabrofoon instrumenten ontdekken de gebruikers en de maker nieuwe manieren om muziek te spelen, te "soundscapen", samen te werken en samen iets gedenkwaardigs te creƫren. Dit concept realiseert Cas in samenwerking met scholen en zorginstellingen.