Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Feel The Vibe II: Working Through Conditions / Conditioning

Dit project was onderdeel van DDW 2021
Damian Cehlarik and Adam Morong (Helplab.sk)

Installatie op Eindhoven Airport van Hokjesdenkers, Percolate Collective, and re_move: drie studenten collectieven van MA Social Design, Design Academy Eindhoven

Nieuwe manier van kijken

In het project Working Through Conditions / Conditioning verkennen tweedejaars master-studenten Social Design van de Design Academy Eindhoven (DAE) de nalatenschap van De Stijl. Deze kunststroming is een visuele lingua franca en droeg bij aan de vormgeving en ontwikkeling van de Nederlandse ontwerpstijl. Geïnspireerd op deze beweging onderzoeken drie installaties in de vitrines op het plein voor Eindhoven Airport hoe kunstwerken, luchthavens en nationale iconografie burgerschap vormgeven.

De drie installaties reflecteren zowel op objecten uit de collectie van Het Van Abbemuseum als kenmerken van het ontwerp van de luchthaven. Ze bieden bezoekers een nieuwe manier voor het kijken en luisteren naar, en voortbewegen door de luchthaven. De installaties zijn het resultaat van een reeks workshops, bijeenkomsten en lezingen die in de loop naar de opening plaatsvonden bij DAE en het Van Abbemuseum.

Feel the Vibe

In de meerjarige samenwerking tussen Eindhoven Airport en Het Van Abbemuseum onder de noemer Feel the Vibe, verwelkomen de twee organisaties sinds 2020 bezoekers naar de stad Eindhoven, die bekend staat om zijn bijdragen aan kunst, ontwerp en technologie. De eerste editie in 2020 toonde werken van The Ruggeds en Tijs Rooijakkers en de presentaties werden ontworpen door Piet Hein Eek met grafisch design van Marc Koppen.

Partners

De tweede editie van Feel the Vibe kwam tot stand in samenwerking met studenten van de Master Social Design aan de DAE en is gerealiseerd door de student-collectieven Hokjesdenkers, Percolate Collective, en re_move, concept en organisatie door Amal Alhaag en Anastasia Kubrak (MA Social DAE) met bijdragen van Ruben Pater. Hoofd van de MA Social Design, één van de vijf masters die DAE aanbiedt, is Otero Verzier.