De bouw van mycelium duiventorens, een samenwerkingsproject tussen Arne Hendriks en Mediamatic, gaat nu naar Eindhoven! Deze constructies zijn een lopend experiment om te bouwen met levend mycelium afval van oesterzwammenkwekerijen.
Hara haha bu betekent: Eet tot je voor 80% vol zit. Dus niet eten
Pigeon Towers
Tijdens Dutch Design Week kunt u een van de duiventorens in aanbouw zien. Ook krijg je de kans om op verschillende momenten tijdens de week deel te nemen aan het bouwproces.
Hendriks beschrijft het project als volgt: "We bouwen een duiventoren met het afvalmateriaal van oesterzwam-teler John Verbruggen uit Erp. Zo'n toren trekt een enorme biodiversiteit aan, er groeien eetbare zwammen op, en de toren geeft een mooi beeld van de kringloop". Het is tijdelijke, levende architectuur voor niet-menselijk leven."
Dit lopende experiment onderzoekt vragen als: Kunnen we structuren bouwen om verwilderde duiven te huisvesten? Wat is het beste ontwerp om een toren met mycelium te bouwen? En hoe lang duurt het voordat de bakstenen aan elkaar groeien?
Hara Hachi Bu Dorp
De bouw van de duiventoren maakt deel uit van de bijdrage van Mediamatic aan Hara Hachi Bu Village, georganiseerd door MU. . In dit dorp gaat een tijdelijk collectief van kunstenaars, ontwerpers, muzikanten en knutselaars oefenen in een stap terug doen om ruimte te maken voor de ander en voor andere vormen van denken, voelen, ontwerpen en maken.
Hara haha bu betekent: Eet tot je voor 80% vol zit. Dus niet eten tot je niet meer kunt, maar eten tot je geen honger meer hebt. Het is het advies dat mensen elkaar geven aan het begin van een maaltijd op het Japanse eiland Okinawa. Het is een uitnodiging om een beetje ruimte te reserveren, voor de ander, bijvoorbeeld