Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Goejenhandel

Duurzaam Design met Sociale Impact

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Crewshirt 013 Poppodium — © 013 Poppodium

Stichting Goejenhandel toont en verkoopt diverse producten van kwetsbare jongeren op het perron van Piet Hein Eek. Vanuit onze Impact Winkel (voor kenners de oude SRV-wagen van Tonneke's Rijdende Winkel) gaan we graag het gesprek aan en laten we zien wat het effect is van onze sociale startup.

Sociale onderneming

'Impact First' is onze kerngedachte. Bij ons koop je geen designproducten, maar kansen. Niet alleen heb je een fantastisch duurzaam gelimiteerd item zoals een shirt of cap, je draagt direct bij aan de kansen voor kwetsbare jongeren. Een kans op talentontwikkeling en een gelukkige carrière in de creatieve industrie. We vertellen je graag hoe we werken en op welke manier we zorgen voor sociale impact. Zoals de challenges die we de jongeren bieden en bijvoorbeeld de opdracht die we voor 013 Poppodium hebben uitgevoerd.

Impact Winkel

Je kunt onze Impact Winkel komen bewonderen. Het afgelopen jaar hebben we samen met jongeren de voormalige SRV-wagen van Tonneke's Rijdende Winkel een geweldige metamorfose gegeven. Deze wagen staat op het perron van Piet Hein Eek en vormt onze homebase tijdens DDW22.

Wil je zien hoe deze wagen schitterde in een fantastische docu? Kijk dan op https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2020/maart/Leve-de-vrouw-van-de-SRV.html

Weekend activiteit: Maak je eigen DDW shirt

Op zondag 23 en zaterdag 29 oktober maak je bij ons je eigen DDW designshirt! We bieden materiaal om je eigen design te maken en helpen je met de creatie en de productie. Klaar terwijl je wacht! Zien we je dan?

Play video

Anne-Will, participant — © Esmee Jacobs

Artwork by Sandro, participant — © Stichting Goejenhandel

Live production at Bevrijdingsfestival — © Thijs Van Kollenburg

Mobile shop with Tonneke and Norbert