Deze hybride vormen leggen geen functionaliteit op. Ze zijn gebaseerd op poƫtische dubbelzinnigheid en streven naar het creƫren van een nieuwe "bibliotheek van vormen", een universum waarmee het mogelijk is om associatieve eigenschappen opnieuw uit te vinden, te herontdekken en te mobiliseren.
Spel van artistieke en wetenschappelijke verhandelingen
Dit project steunt op het werk van schrijver Roger Caillois "Stenen". Hier is het onderwerp van zijn aandacht het fenomeen van het fantastische in de natuur, dat buitengewoon subtiel is en dat noch beschreven, noch echt benoemd kan worden.
In de loop van zijn analytisch denken verwijst hij naar emotionele waarneming, en daarmee ook naar het intellectuele begrip van wat we zien. Dus probeert hij een mechanisme te vinden voor het effect van het mysterieuze op een persoon.
Hier ziet de auteur dat de rol van dit fenomeen, dat in de natuur voorkomt of door de mens is gecreƫerd, niet alleen een bevlieging is, geen list, het is trouw aan zijn essentie, die erin bestaat de geest te richten op een realiteit die nog onbekend is , alleen toegankelijk voor het onbewuste. Het onbewuste, dat zijn eigen taal, zijn eigen systeem en mechanisme heeft, bouwt voort op alle individueel verzamelde ervaringen.
Contemplatie van de natuur
De biomorfe esthetiek bevindt zich in ons collectieve hart en leidt tot het creƫren van metaforen van de natuur, gerelateerd aan die individuele ervaring. Het wordt een emancipatie die uitnodigt tot reflectie of zelfs transformatie van de relatie tussen individu en omgeving.
Het doel is de ontwikkeling van het onderzoek naar de notie van onbewuste in onze waarneming van dingen, gebruik makend van natuurpatronen om respect te tonen voor het onbekende, naar een complexe biodiversiteit die onze zintuigen en ons begrip te boven gaat, laten zien wat er buiten ons ligt, wat we geen toegang zonder wetenschappelijke hulpmiddelen; spreken over macht, vrijheid, autonomie en onderlinge afhankelijkheid in de natuur; en deze kennis belichamen door middel van een kunstvorm en uitdrukken op zijn eigen manier die verschilt van die van de wetenschap.