Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Newcomer Society

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Newcomer Society — © Newcomer Society

Als Newcomer Society, richt het collectief zich op culturele waarde als een component van consumentengedrag. Als sociaal culturele cartografen, kijken ze naar lokale overblijfselen om pervasieve houdingen te bevragen over de fluïditeit van identiteit en traditie binnen nieuwe contexten.

'Newcomers'

In <Newcomers Society> situeren vier ontwerpers uit het Verre Oosten zich als buitenaardse novicen om nieuwe en lokale interpretaties te bieden over de consumptie van culturele waarde. Tentoongesteld in vier projecten met variërende digitale en materiële mediums, brengt het collectief een sociaal cultureel landschap van consumentengedrag in kaart vanuit hun nomadische perspectief in Nederland.

A Fluid Locality

"Newcomer Society" presenteert verschillende perspectieven die zijn ontstaan van hun interculturele begrip.

In deze expositie reflecteren de ontwerpers op de vloeiende perspectieven vanuit culturele waarden en hoe ze voortbewegen in het culturele consumptie gedrag uit hun eigen omgeving. Zoals: Chinese gevormde rotsen die traditioneel worden gewaardeerd in een hedendaagse digitale context, het behoud van het toeristische beeld van folkloristische technieken van Eindhoven, het esthetische hiernamaals van afgedankte industriële delen van de stad, of de Europese commodificatie van Boeddhabeelden.

Fantaseren over de onafhankelijkheid van erfgoed

Het collectief traceert deze waarden die bewegen tussen tijdelijke en geografische grenzen. Ze brengen de vloeiende perspectieven, die in ons cultureel bewustzijn bewaard zijn, opnieuw op één lijn. Op basis van lokale erfgoed leggen ze de mogelijke onderlinge afhankelijkheid in verschillende contexten. Newcomers Society, brengt de invloed van vertrouwelijkheid op de heersende culturele consumptieattitude.

Buddha OP=OP (2) — © Newcomer Society

Stonie — © Newcomer Society

End to End — © Newcomer Society

Superficial Monument